preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 25. 3. 2011. 16:00 | RSS

Pobjednici prvog Školskog laboratorija

Završno natjecanje Školskog laboratorija održano je jučer, 24. ožujka 2011. godine, u Zagrebu na Institutu za fiziku. Tijekom završnog natjecanja, koje se odvijalo uživo pred mnogobrojnom publikom, 12 finalista iz prvog kruga natjecanja predstavilo je svoje prezentacije. Natjecanje je organizirao British Council, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje i CARNetom.

Prema ocjenama stručnog žirija, u sastavu Marijana Pezelj (Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet), Ivica Aviani (voditelj edukacijskog programa E-škola FIZIKA) i Maja Vađic (urednica i voditeljica u Znanstvenom programu HTV-a), prvo mjesto osvojila je učenica IX. gimnazije u Zagreb, Dora Sabljić s prezentacijom iz područja kemije „Boli glava“. Prezentacijom „Zašto mačka ima devet života?“ Lorena Malenica, učenica Gimnazije Požega osvojila je drugo mjesto. Treće mjesto osvojio je Filiš Štivičić, također učenik Požeške Gimnazije, prezentacijom „Ples atoma“.

Glavnu nagradu za prvo mjesto, prijenosno računalo, osigurala je tvrtka Raiffeisen Consulting d.o.o.. Mentor prvonagrađenog učenika dobio je bon za kupovinu knjiga u iznosu od 500 kn.

Drugo plasirani i treće plasirani učenici kao i njihovi mentori nagrađeni su bonom za kupovinu knjiga u iznosu od 300 kn.

Sve dodatne informacije o Školskom laboratoriju dostupne su na službenim stranicama natjecanja na http://www.skole.hr/ucenici/skolski_laboratorij na kojima ćete uskoro moći pogledati i snimku završnog natjecanja.

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju