preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 26. 1. 2004. 00:00 | RSS

Natjecanje Login@Europe

Ministarstvo europskih integracija u suradnji s CARNetom organizira treće natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica za mlade sadržajno vezanih uz Europsku uniju. Timovi se na natjecanje Login@Europe prijavljuju od 26. siječnja do 5. ožujka na stranici http://logineurope.mei.hr/, a radovi se predaju do 5. travnja 2004.

Ministarstvo europskih integracija u suradnji s CARNetom organizira treće natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u izradi internetskih stranica za mlade sadržajno vezanih uz Europsku uniju. Timovi se na natjecanje Login@Europe prijavljuju od danas do 5. ožujka na stranici http://logineurope.mei.hr/, a radovi se predaju do 5. travnja 2004. Na natjecanje Login@Europe svaka škola ima pravo prijaviti samo jedan tim. Tim se sastoji od četvero osnovaca ili srednjoškolaca te jednog voditelja zaposlenog u školi koja prijavljuje tim. Članovi tima ne moraju biti iste dobi te polaziti isti razred, ali moraju pohađati istu školu. Voditelj učenike može savjetovati pri izradi stranica, ali ne smije na njoj izravno raditi.

Cilj natjecanja je potaknuti učenike srednjih i osnovnih škola u Hrvatskoj na izradu Internet stranica koji povezuju sljedeće sadržaje: mladi, Europska unija i Internet. Stranice mogu imati oblik informativnih stranica, informativnih stranica sa servisom vijesti, mogu biti uređen skup eseja tematski vezanih uz Europsku uniju kao i prezentacije "europskih" aktivnosti i projekata škole iz koje dolaze. Učenici mogu sami izabrati koja područja žele detaljnije razraditi te način na koji ih žele prezentirati na web stranicama. Po postavljanju dovršenih internetskih stranica na web poslužitelj timovi su dužni obogaćivati sadržaj stranice tijekom mjesec dana kako bi se utvrdilo jesu li stranice pregledne i vizualno atraktivne, koliko se brzo učitavaju, jesu li podaci istiniti te redovito ažurirani. Na osnovu tih podataka Povjerenstvo natjecanja odabrat će najbolje radove te njihove autore odnosno škole iz kojih dolaze nagraditi internet kioskom te prijenosnim i osobnim računalom.

Sve će Internet stranice ocijeniti Stručno povjerenstvo koje se sastoji od predstavnika Ministarstva europskih integracija, CARNeta te predstavnika sponzora – tvrtki Ericsson Nikola Tesla, Končar, HT - Hrvatski telekom, Microsoft, Siemens, Olympus, LPC, Senso i VIDI. Kriteriji za ocjenjivanje su: obuhvaćenost zadanih tema – mladi, Internet, Europska unija i njihova povezanost, vizualni izgled, preglednost i brzina učitavanja stranice. I ove su godine za najuspješnije sudionike osigurane vrijedne nagrade: 1. nagrada za školu - Računalna radionica, dok će članovi tima dobiti mobilne telefone; 2. nagrada za školu - prijenosno osobno računalo i uređaj All in one (printer+scaner+fax), dok su za članove tima osigurani printeri; 3. nagrada za školu - osobno računalo i printer, a članovi tima bit će nagrađeni s USB Pen driverom. Posebna nagrada, prijenosno osobno računalo, bit će dodijeljena timu koji izradi najkreativniju internetsku stranicu, a članovi tima bit će nagrađeni s digitalnim fotoaparatom. Svi nagrađeni timovi dobit će i programski paket razvojnih alata, a članovi timova godišnju pretplatu na IT časopis.

Nagrade najuspješnijim timovima dodijeliti će se u Zagrebu, u okviru Europskog tjedna koji se tradicionalno obilježava od 04. do 11. svibnja 2004. uz prisustvo predstavnika organizatora, sponzora, članova povjerenstva i medija. Dodatne informacije o natjecanju dostupne su na adresi http://logineurope.mei.hr/.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju