preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 2. 2004. 00:00 | RSS

E-learning radionice

Edupoint će tijekom 2004. godine organizirati šest radionica vezanih uz e-learning s ciljem da tu temu u što većoj mjeri približi hrvatskoj javnosti. Prve dvije radionice, zajedno s okruglim stolom, održat će se od 15. do 19. ožujka 2004. godine u prostorijama Sveučilišnog računskog centra Srca. Više informacija o radionicama te prijavama na njih potražite na adresi http://edupoint.carnet.hr/e-radionica/index.html.

Kako bi i Hrvatska pratila svjetske trendove u razvoju e-learninga, Edupoint će tijekom 2004. godine organizirati šest radionica vezanih uz tu temu s ciljem da je u što većoj mjeri približi hrvatskoj javnosti. Prva u nizu radionica održat će se u zajedničkoj organizaciji Edupointa i Zagrebačkog sveučilišta 15. i 16. ožujka 2004. u Zagrebu, u prostorijama Sveučilišnog računskog centra Srca. Tema radionice, podijeljene u dva dijela, je “Managing E-learning (Upravljanje e-learningom)”. U prvom će dijelu hrvatski predavači polaznike upoznati s prilikama u Hrvatskoj i domaćim iskustvima dok će im CARNet predstaviti svoje usluge koje stoje na raspolaganju hrvatskoj akademskoj zajednici. To su usluge videokonferencija, CARNetove mreže te referalnih centara. Drugi će dio radionice održati strane predavačice Anne Strehler i Irene le Roux sa Sveučilišta u Pretoriji, Južnoafrička Republika, obje cijenjene stručnjakinje na području e-learniga.

Ova je radionica namijenjena prvenstveno menadžerima i drugim upravnim strukturama u visokom školstvu, ali i drugim zainteresiranim stranama. Druga će se radionica, pod nazivom “Facilitation of Online Learning”, održati 18. i 19. ožujka 2004., također u prostorijama Sveučilišnog računskog centra Srca i ponovo pod vodstvom Anne Strehler i Irene le Roux. Tema radionice je planiranje i olakšavanje primjene E-learninga u nastavi, a namijenjena je prvenstveno nastavnom osoblju u školama i fakultetima. Polaznici će po završetku radionice znati identificirati principe djelotvorne primjene e-learninga, primijeniti niz strategija u online okružju, procijeniti i usporediti potrebe studenata u različitim okružjima te svjesno promišljati o vlastitom djelovanju u ulozi nastavnika i primijeniti te spoznaje u praksi. U razmaku između ovih dviju radionica održat će se 17. ožujka i okrugli stol na temu “E-learning podrška integraciji sveučilišta” pod moderiranjem dr.sc. Petra Pervana s Instituta za fiziku. Više informacija o radionicama te prijavama na njih potražite na adresi http://edupoint.carnet.hr/e-radionica/index.html. 

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju