preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 20. 2. 2004. 00:00 | RSS

Objavljen novi broj časopisa Edupoint

Novi, 21. po redu, broj elektroničkog časopisa Edupoint dostupan je svima na web adresi http://www.carnet.hr/casopis. Ovaj broj časopisa tematski je posvećen referalnim centrima i procjeni znanja.

Novi, 21. po redu, broj elektroničkog časopisa Edupoint, posvećen referalnim centrima i procjeni znanja, možete pročitati na web adresi http://www.carnet.hr/casopis . U ovom broju donosimo članak prof. Milana Taradija (Zavod za fiziologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) o osnovnim načinima samoprocjene i procjene znanja uporabom IT-a, o prednostima i nedostacima, te posebno o pomoći koju nudi CARNetov Referalni centar za samoprocjenu i procjenu znanja uz primjenu IT-a. U sklopu časopisa neizostavan je i članak Vladimira Brausa sa Sveučilišnog računskog centra SRCE o Referalnom centru za odabir računalne i programske podrške za primjenu IT-a u nastavi.

Ako vas zanima jedan od najpopularnijih Open Source alata za e-učenje te zanimljivosti koje on donosi u 2004. godini, preporučujemo članak «Claroline na steroidima» Kristijana Zimmera (Fakultet elektrotehnike i računarstva), Claroline na steroidima. Uz spomenuto vrijedi pročitati i hrvatski prijevod članka prof. Francesca Pedroa (Universitat Pompeu Fabra) o e – learningu te o tome zašto neki nacionalni obrazovni sustavi u Europi spremnije promiču inovacije koje se temelje na ICT-u nego drugi. Uredništvo časopisa najavilo je za sljedeći broj predstavljanje Referalnog centra za prijavljivanje projekata obrazovanja na daljinu te Referalnog centra za izradu multimedijalnih elemenata i njihovu prilagodbu za WWW. Svi zainteresirani koji žele pisati za časopis Edupoint, popis tema za ovu akademsku godinu mogu vidjeti na adresi http://www.carnet.hr/edupoint/21/teme/1, a upute za autore na http://www.carnet.hr/edupoint/21/upute/1. Uredništvo časopisa dostupno je putem e-maila edupoint-casopis@carnet.hr, na koji možete poslati i kratak sadržaj teme o kojoj biste željeli pisati.

Danijel Švenda

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju