preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 2. 2004. 00:00 | RSS

Akcija 10@HR - Vrijeme je za Internet! se nastavlja...

U sklopu akcije 10@HR - Vrijeme je za Internet!, koju je pokrenuo CARNet, potpisani su novi ugovori na temelju kojih će se financirati i realizirati neki od pozitivno recenziranih projekata.

U sklopu akcije 10@HR - Vrijeme je za Internet!, koju je pokrenuo CARNet, potpisani su novi ugovori na temelju kojih će se financirati i realizirati neki od pozitivno recenziranih projekata. Nora Rumboldt, voditeljica projekta «Teatar.hr», potpisala je ugovor s tvrtkom Perpetuum Mobile. Ovaj je portal zamišljen kao središnja informacijska točka hrvatskog kazališta na Internetu pa, između ostalog, donosi raspored hrvatskih kazališnih predstava, vijesti iz hrvatskog kazališnog života, kritičke osvrte na predstave ali i informira domaću javnost o kazališnoj proizvodnji u svijetu. Internet stranice projekta Teatar.hr već su u funkciji i dostupne su na adresi http://www.teatar.hr/. Ugovor je s Globalnetom i CARNetom potpisao Vedran Petrović, voditelj projekta “SME-Poslovni portal”. Ovaj je poslovni Internet portal specijaliziran za malo i srednje poduzetništvo, a nudit će informacije koje su potrebne poduzetnicima i menadžerima za podizanje kvalitete njihova poslovanja. U realizaciju ovog projekta uključila se i tvrtka Hewlett-Packard donacijom skenera i printera. Stranice projekta uskoro će biti dostupne javnosti na adresi http://www.biznis.hr/.

Dodajmo da je CARNet za potrebe ove akcije aktivirao poslužiteljsko računalo omogućivši udomljavanje Internet stranica voditeljima svih pozitivno recenziranih projekata. Na tom su računalu već smještene stranice projekta «MojaEnergija» (http://www.energija.hr/) te «Internet i telemedicina u kontroli bolesnika od astme» (http://www.astma.hr/), no valja napomenuti da njihovi voditelji traže dodatne sponzore koji će omogućiti realizaciju projekata do kraja. Od 1. ožujka 2004. godine na adresi www.film.hr bit će dostupne stranice o hrvatskom filmu koje su nastale kao rezultat projekta «Film.hr». Podsjećamo, CARNet je pokrenuo akciju "10@HR - Vrijeme je za Internet!" kako bi promovirao Internet i informacijske tehnologije u Hrvatskoj te educirao javnost o raznolikim mogućnostima Interneta.

U akciju su se uz CARNet uključili Hrvatski telekom, IskonInternet i Globalnet te je u veljači 2003. godine raspisan natječaj za prikupljanje internetskih projekata sa sadržajem od nacionalnog značaja. Prijavljeno je 290, a za realizaciju je odabrano 14 projekata. Do sada su potpisani ugovori na temelju kojih će Hrvatski telekom s CARNetom podržati projekte “Promicanje zdravlja” i “Enciklopedija hrvatskog stripa” koji će uskoro biti dostupni na webu , a akciji se donacijom softvera u vrijednosti od oko 270.000,00 kuna priključila i tvrtka Microsoft podržavši sve pozitivno recenzirane projekte.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju