preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 3. 2004. 00:00 | RSS

Novi program Cisco akademije

CARNetova Cisco akademija pokrenula je novi obrazovni program pod nazivom Osnove mrežne sigurnosti (Fundamentals of network security). Nastava počinje 23. ožujka 2004. godine, a detaljnije informacije mogu se naći na adresi http://www.carnet.hr/camt/.

CARNetova Cisco akademija pokrenula je novi obrazovni program pod nazivom Osnove mrežne sigurnosti (Fundamentals of network security). Polaznici ovoga programa učit će kako projektirati i primjenjivati sigurnosna rješenja koja mogu smanjiti ranjivost računalne mreže te umanjiti rizik prekida rada zbog sigurnosnih incidenata. Kao i kod drugih obrazovnih programa Cisco akademije, predavanja će se kombinirati s praktičnim radom u laboratoriju i samostalnim radom polaznika on-line. Posebna će se pozornost pridati osmišljavanju i provođenju sigurnosne politike, sigurnosnim tehnologijama, proizvodima i rješenjima, projektiranju, instalaciji, konfiguraciji i održavanju usmjerivača (router) i vatrozida (firewall), primjeni sustava za provjeru identiteta i prava korisnika (AAA) na usmjerivačima i vatrozidima, detekciji provala (IDS) pomoću usmjerivača i vatrozida te korištenju usmjerivača i vatrozida u gradnji virtualnih privatnih mreža (VPN).

Program je namijenjen naprednim polaznicima tehničkih srednjih škola, studentima veleučilišta i fakulteta, kao i mrežnim administratorima koji rade na poslovima koji zahtijevaju poznavanje sigurnosne tehnologije. Za pohađanje ovog programa preduvjet je završen CCNA program (Certified Network Associate) Cisco akademije odnosno znanje na nivou CCNA certifikata. Nastava traje 96 sati, a nakon svake se cjeline polaže praktični i on-line ispit. Program priprema polaznike za stjecanje certifikata Cisco Firewall Specialist (ispiti MCNS - Managing Cisco Network Security odnosno CSPFA - Cisco Security PIX Firewall Advanced). Nastava počinje 23. ožujka 2004. godine, a održavat će se u Cisco učionici u CARNetovim prostorijama, Josipa Marohnića bb u Zagrebu. Detaljnije informacije o Cisco programu Osnove mrežne sigurnosti mogu se naći na adresi http://www.carnet.hr/camt/. Dodajmo da 22. ožujka 2004. počinje i nastava unutar programa Cisco Certified Network Professional. Riječ je o naprednom nastavnom programu koji je usredotočen na projektiranje i održavanje složenih konfiguracija računalnih mreža.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju