preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 8. 3. 2004. 00:00 | RSS

CARNetova učionica na Sveučilištu u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku od 08. ožujka bogatije je za novu računalnu učionicu u kojoj će Edupoint obrazovati studente i djelatnike tog Sveučilišta o primjeni informacijsko – komunikacijske tehnologije (ICT). Opremu za učionicu osigurao je CARNet dok je prostor ustupilo Sveučilište.

Sveučilište u Dubrovniku od 08. ožujka bogatije je za novu računalnu učionicu u kojoj će Edupoint obrazovati studente i djelatnike tog Sveučilišta o primjeni informacijsko – komunikacijske tehnologije (ICT). Opremu za učionicu osigurao je CARNet dok je prostor ustupilo Sveučilište. Edupoint će u učionici držati redovite tečajeve iz svog programa, koji je dostupan na adresi http://edupoint.carnet.hr/tecajevi/index.html, a osim studenata i djelatnika Sveučilišta u Dubrovniku, tečajeve će moći pohađati i zaposlenici ostalih visokoškolskih i znanstveno-istraživačkih instituta te sistem inženjeri s CARNetovih ustanova članica na dubrovačkom području. Svečanost otvaranja, započeta 08. ožujka u podne, održana je na relaciji Zagreb-Dubrovnik.

Iz novootvorene učionice u Dubrovniku pozdravni je govor i osvrt na njenu važnost za dubrovačko područje dao prorektor za znanost Sveučilišta u Dubrovniku prof.dr.sc. Vjekoslav Damić. Putem videokonferencijskog prijenosa prisutne je u Dubrovniku iz Zagreba pozdravila ravnateljica CARNeta Jasenka Gojšić. U sklopu otvaranja predstavljeni su i referalni centri za pružanje podrške sveučilišnim nastavnicima koji žele primjenjivati ICT u nastavi (http://www.carnet.hr/referalni/obrazovni) te klub Akadeus čiji je cilj okupiti pojedince iz akademske zajednice koji žele razmjenjivati iskustva i unapređivati svoje znanje te doprinositi razvoju primjene informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju na hrvatskim visokoškolskim ustanovama (http://www.carnet.hr/profesori/akadeus). Dubrovnik je, pored Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Zadra, šesti sveučilišni grad u Hrvatskoj u kojem je CARNet uspostavio učionicu za tečajeve o primjeni informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju.

Danijel Švenda

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju