preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 9. 6. 2000. 13:31 | RSS

Objavljeni rezultati natječaja za proširenje CARNetovih računalnih resursa u ustanovama članicama CARNeta (za 2000. godinu)

Dana 8. lipnja 2000. CARNet je objavio rezultate natječaja za proširenje računalnih resursa u ustanovama članicama CARNeta.

Natječaj je trajao od 10. do 19. svibnja, a zainteresirane ustanove su se mogle natjecati za ukupno 10 novih Unix servera i 25 dodatnih tvrdih diskova. Na natječaj su se mogle prijaviti sve punopravne i pridružene članice CARNeta.

CARNet je u cilju rangiranja prijava i dodjeljivanja opreme razvio sustav bodovanja koji uključuje niz parametara vezanih uz primjenu i stupanj iskorištenosti postojećih resursa u ustanovama koje se natječu za novu opremu. Također, CARNet je prije nekog vremena razvio i sustav udaljenog uvida u CARNetova računala koja su dodijeljena na uporabu CARNetovim članicama. Podaci prikupljeni tim sustavom također su bili važni za rangiranje pristiglih prijava.

Prijavilo se ukupno 49 ustanova. Nekoliko prijava nije ušlo u razmatranje zbog neispunjavanja uvjeta natječaja, a preostale su ustanove tražile ukupno 29 novih Unix servera i 29 dodatnih tvrdih diskova.

Izvod iz rezultata natječaja - popis ustanova koje su dobile nova čvorna računala:

 1. Studentski centar - Zagreb
 2. Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu - Dubrovnik
 3. Fakultet ekonomije i turizma - Pula
 4. Ekonomski fakultet - Split
 5. Veleučilište - Rijeka
 6. Institut za oceanografiju i ribarstvo - Split
 7. Visoka pomorska škola - Split
 8. Građevinski fakultet - Osijek
 9. PMF - Biološki odsjek - Zagreb
 10. Visoka pomorska škola - Rijeka

Potpun popis prijavljenih ustanova i dobitnika nove opreme, kao i druge dodatne informacije mogu se naci na adresi http://www.carnet.hr/clanice/natjecaji.

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju