preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 5. 2000. 13:13 | RSS

CARNet dostavio Vladi prilog za Strategiju razvitka "Hrvatska u 21. stoljeću"

Krajem travnja ove godine, CARNet je izradio i dostavio Vladi Republike Hrvatske dokument pod naslovom "Elementi Strategije izgradnje informacijskog društva u Hrvatskoj kao prilog za Strategiju razvitka Republike Hrvatske 'Hrvatska u 21. stoljeću'".

Ovaj je dokument CARNetov odgovor na poziv Vlade Republike Hrvatske upućen svim znanstveno-istraživačkim pravnim osobama, pojedincima iz društvenog i javnog života, hrvatskim znanstvenicima, drugim pravnim osobama i nevladinim udrugama da Vladi upute svoje prijedloge i ideje za izradu Strategije razvitka Republike Hrvatske "Hrvatska u 21. stoljeću".

Polazište za izradu ovog priloga bili su dokumenti Europske zajednice, uključujući i dokument "eEurope - An Information Society For All" iz ožujka 2000. godine (lokalna kopija - PDF format), aktualni program Vlade, te CARNetovo osmogodišnje iskustvo stečeno u izgradnji još uvijek jedinog segmenta nacionalne informacijske infrastrukture u Hrvatskoj.

CARNet ovaj dokument smatra i polazištem svojeg djelovanja, te će stoga nastaviti rad na izradi Strategije izgradnje informacijskog društva u Hrvatskoj. Tim dokumentom CARNet želi potaknuti javnu raspravu stručne i cjelokupne javnosti, a posebno akademske zajednice, radi stvaranja strategije, koja ce biti zajednička i prilagođena realnostima naše sredine, i kao takva, ostvariva i svima prihvatljiva.

CARNetov prilog Strategiji razvitka Republike Hrvatske objavljen je i na CARNetovim Web stranicama na adresi http://www.carnet.hr/strategija-rh.

CARNet poziva sve zainteresirane da svoje komentare i prijedloge na ovaj dokument posalju na adresu strategija-rh@carnet.hr.

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju