preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 4. 2000. 13:48 | RSS

CARNetovo predstavljanje novinarima

Dana 27. travnja 2000. godine, CARNet je zajedno s Ministarstvom znanosti i tehnologije u Art Net Clubu u Zagrebu organizirao prezentaciju mogućnosti Interneta i CARNeta s osvrtom na usluge posebno korisne novinarima.

Ovo je predstavljanje bilo nastavak upoznavanja novinara s radom Ministarstva znanosti i tehnologije i drugih ustanova koje djeluju na području znanosti i tehnologije.

Okupljenim novinarima obratili su se dr. sc. Robert Manger, pomoćnik ministra znanosti i tehnologije, Jasenka Gojšić, ravnateljica CARNeta i Miroslav Milinović, predsjednik Programskog odbora CARNetove korisničke konferencije CUC 2000.

Dr. sc. Robert Manger je okupljene novinare upoznao s dosadašnjim radom Ministarstva znanosti i tehnologije na izgradnji i unapređivanju informatičke infrastrukture u Hrvatskoj i planovima za značajna ulaganja u informatičku infrastrukturu ove godine.

Jasenka Gojšić je prisutne novinare ukratko upoznala s CARNetom - ustanovom i mrežom, onime što je CARNet napravio do sada i CARNetovim planovima za slijedeće dvogodišnje razdoblje. Posebno je najavila CARNetove napore da se unaprijedi kvaliteta usluga i servisa koje CARNet pruža korisnicima, te zelju za unapređivanjem CARNetovog odnosa s javnošću.

Miroslav Milinović je govorio o CARNetovoj korisničkoj konferenciji. Posebno je predstavio prošlogodišnju konferenciju koja je bila prva takve vrste koju je CARNet organizirao, te je najavio novu konferenciju koja ce se održati ove godine.

Tijekom ovog skupa novinarima su predstavljeni i CARNetovo dvogodišnje izvješće (za 1998. i 1999. godinu), te Plan rada za 2000. i 2001. godinu.

Na kraju prezentacije svi su zainteresirani novinari pozvani da se prijave na poseban tečaj koji je CARNet pripremio za novinare. Tečaj će se održati 11. svibnja ove godine.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju