preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 1. 2000. 14:45 | RSS

Prezentacija projekta "Tekstilna tvornica na Internetu"

Dana 21. siječnja 2000. godine na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu održana je prezentacija studentskog projekta "Tekstilna tvornica na Internetu". Projekt je nastao u suradnji Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Cilj projekta bilo je istražiti mogućnosti primjene Interneta u svim koracima vezanim uz proizvodnju tekstilnih proizvoda - od osmišljavanja proizvoda do marketinga. Stručni voditelj projekta bio je docent dr. sc. Goran Hudec, a krajnji rezultat projekta bila je proizvodnja ekološki prihvatljivih čarapa.

U radu na pripremi proizvoda, studenti su koristili Internet za odabir i nabavu materijala, prikupljanje i objavljivanje informacija vezanih uz proizvodnju čarapa, te međusobnu razmjenu ideja. Možda je najzanimljiviji detalj cijelog projekta javno glasanje putem Interneta za konačan izgled proizvoda.

Nakon prezentacije ovog projekta sudionici skupa su na poklon dobili čarape nastale kao rezultat ovog projekta. Čarape su izrađene u tvornici čarapa Jadran.

Više o ovom projektu možete pronaći na Web stranicama projekta na adresi http://www.ttf.hr/projects/tti. CARNet je novčano i organizacijski pomogao ovaj projekt.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju