preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 10. 3. 2000. 15:02 | RSS

Videokonferencijski prijenos simpozija "Regulacija glikemije uz obroke"

Dana 9. ožujka 2000. godine, u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za šećernu bolest Republike Hrvatske, održan je simpozij o regulaciji glikemije uz obroke. Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet osigurala je videokonferencijski prijenos simpozija s ciljem promoviranja uporabe informacijskih tehnologija u zdravstvu.

Simpozij je putem sustava za videokonferencije bilo moguće pratiti na sljedećim lokacijama: Ekonomski fakultet u Osijeku, Medicinski fakultet u Rijeci, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Također, CARNet je organizirao i prijenos simpozija putem Interneta.            

Simpoziju je prisustvovalo oko 1500 lijecnika, a predavanja su odrzala cetiri uvazena hrvatska dijabetologa: prof dr. Željko Metelko, dr. Ivana Pavlić-Renar, prof. dr. Tomislav Čabrijan i prof. dr. Izet Aganović.

Sudionici videokonferencije u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu imali su priliku postavljati pitanja predavačima i uključiti se u raspravu nakon predavanja, a posebna je zanimljivost to sto je to bilo prvi puta da se liječnicima prisustvovanje simpoziju putem sustava za videokonferencije priznalo kao dio njihovog redovitog (i obaveznog) stručnog usavršavanja.

Više o ovom simpoziju možete pronaći na Web stranicama Referentnog centra za šećernu bolest (http://indija.idb.hr). Fotografije načinjene tijekom održavanja simpozija možete pogledati u Foto albumu CARNet novosti.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju