preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 11. 1999. 13:03 | RSS

Treća sjednica Vijeća korisnika CARNeta

Treća sjednica Vijeća korisnika CARNeta održana je 24. studenog 1999. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Sjednica se putem sustava za videokonferencije prenosila u Split, Osijek i Rijeku.

Sjednici je prisustvovalo (u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku) 78 predstavnika ustanova - članica CARNeta. Sjednicu je vodio predsjednik Vijeća korisnika dr. sc. Radovan Brako, a na samom početku sjednice usvojen je Poslovnik o radu Vijeća korisnika CARNeta.

U nastavku sjednice CARNetovi su djelatnici dali pregled CARNetovih aktivnosti u razdoblju između dva sastanka Vijeća korisnika. Predstavljeni su CARNetovi komunikacijski kapaciteti (predavanje je održao Ivan Marić), CARNetova korisnička konferencija CUC'99 (Miroslav Milinović), a dan je i pregled i ostalih projekata i servisa pokrenutih u zadnjih godinu dana (Vesna Vrga).

Iz tog dijela sjednice vrijedi istaknuti najave povećanja propusnosti CARNetove veze prema svijetu i prema ustanovama - članicama, te nove JMU ulaze. Također su predstavljeni i projekti Training the Trainers, tečajevi za administratore računalnih sustava, CARNetjedan i drugi.

Najavljena je i slijedeća CARNetova korisnička konferencija CUC 2000: "Quest for information". Konferencija ce biti održana pod motom: "Web: Towards Meaningfull Content", a bit će obrađivane slijedeće teme: izdavaštvo na Internetu, portali i informacijska sučelja, digitalne knjižnice, Web dizajn, te učenje putem Weba. Nakon tih predavanja održana je diskusija na temu stanja i statusa informacijskih tehnologija u ustanovama - članicama CARNeta. Uvodno izlaganje održao je Zoran Bekić, zamjenik ravnateljice CARNeta.

Na kraju sjednice prisutnima se obratila ravnateljica CARNeta gđa. Jasenka Gojšić. Ona je predstavila CARNetove ciljeve i planove za poboljšanje uporabe informacijskih tehnologija unutar akademske zajednice u Hrvatskoj.

CARNetovi planovi za 2000. godinu - komunikacijska infrastruktura:

  • Povećanje propusnosti veze prema USA na 8 Mbps
  • Povećanje broja javnih modemskih ulaza (JMU) na 1080 modema (V.90 standard)
  • Povećanje propusnosti veza prema ustanovama članicama na najmanje 2 Mbps.

Fotografije sa sjednice možete pogledati u Foto albumu, a materijale s predavanja u Arhivi CARNet novosti.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju