preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 9. 11. 1999. 15:44 | RSS

CARNet na INFO'99

CARNet je sa svojim izložbenim prostorom nastupio na 31. međunarodnom sajmu informacijske tehnologije INFO'99 sto se održao od 9. do 13. studenog 1999. godine.

Glavna tema ovogodišnjeg CARNetovog nastupa na INFO'99 bila je prezentacija hrvatske vršne domene (.hr) i najava novog Pravilnika registracije domena.

Očekuje se da će novi Pravilnik donijeti nekoliko novosti u postupak registracije domena u Hrvatskoj. Dvije su osnovne novosti: otvaranje nove poddomene unutar koje će i fizičke osobe moći besplatno otvoriti domene s imenima koje će se sastojati od imena i prezimena vlasnika domene, te otvaranje poddomene unutar koje će, uz nadoknadu, pravne osobe moći otvarati dodatne domene proizvoljnih imena. Pravo pravnih osoba na besplatnu domenu ispod .hr domene i dalje će vrijediti.

Posjetitelji sajma INFO'99 mogli su na CARNetovom izložbenom prostoru dobiti informacije o navedenim novostima, kao i popratne materijale tiskane za ovu prigodu. Očekuje se da će novi pravilnik stupiti na snagu 1. siječnja 2000. godine.

Objavljivanje nacrta novog Pravilnika očekuje se sredinom studenog ove godine. Nakon toga CARNet će održati i okrugli stol na temu novog Pravilnika. Novosti vezane uz novi Pravilnik registracije domena posebno su zainteresirale mnoge poslovne posjetitelje sajma.

Također, CARNet je na svom štandu postavio i dva webomata. Najveće zanimanje za webomate i "surfanje" po Internetu (kao i za CARNetove čokoladice namijenjene posjetiteljima) pokazali su najmlađi posjetitelji sajma.

Dodatne informacije o CARNetovoj DNS službi, kao i Pravilnik registracije domena, možete naći na adresi http://www.carnet.hr/DNS. Fotografije načinjene na CARNetovom izložbenom prostoru tijekom održavanja sajma možete pogledati u CN fotoalbumu.

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju