preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 22. 4. 1999. 16:04 | RSS

Okrugli stol i videokonferencija "Hrvatska knjiga danas"

Povodom Dana hrvatske knjige, 22. travnja 1999. godine, Nacionalna i sveučilišna knjižnica organizirala je okrugli stol na temu "Hrvatska knjiga danas: od nakladnika do čitatelja". CARNet je ovaj skup putem sustava za videkonferencije prenosio u Osijek, Rijeku i Split.

Okrugli stol prenošen je putem sustava za videokonferencije na pet lokacija: Nacionalna i sveučilišna knjižnica (predvorje) i CARNetov RDLab u Zagrebu, FESB u Splitu, TCR-ETF u Osijeku i Tehnički fakultet u Rijeci. Istovremeno, cijeli skup se mogao uživo pratiti i na Internetu (pnm://real.carnet.hr/dhk.hr).

Na okruglom stolu vodio se razgovor o sljedećim temama: zakonsko okruženje knjige i izdavaštva, elektroničko nakladništvo, poticanje knjižne proizvodnje, distributivna središta, porezna rasterećenja i knjige u knjižnicama.

Okruglom stolu prisustvovali su predstavnici Ministarstva kulture, nakladnika, književnika i čitatelja iz četiri sveučilišna grada koje je za ovu priliku CARNet povezao sustavom za videokonferencije.

CARNetov tim koji je realizirao ovaj projekt činili su Irena Majcan (voditelj), Miro Capan (tehnički voditelj), Ivana Pezelj, Igor Tešija, Ivica Lončar i Dubravko Penezić. Snimanje događaja u Zagrebu obavio je Danijel Ridicki sa svojim snimateljskim timom.  

Jeste li znali?

Dan hrvatske knjige obilježava se 22. travnja. Na taj je dan, 1501. godine, Marko Marulić dovrsio "Juditu".


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju