preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 4. 1999. 15:26 | RSS

Predavanje i videokonferencija "Telemedicina"

Dana 28. travnja 1999. godine održano je predavanje za studente medicine u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku pod naslovom "Telemedicina". CARNet je to predavanje prenosio putem sustava za videokonferencije u četiri hrvatska sveučilišna grada.

Predavanje je prenošeno putem sustava za videokonferencije na pet lokacija: dvije u Zagrebu (dvorana Čačković na Medicinskom fakultetu i Zavod za patologiju), te po jedna u Splitu, Osijeku i Rijeci. Cijeli se skup mogao uživo pratiti i na Internetu putem RealVideo prijenosa.

Početak prijenosa obilježili su tehnički problemi (dvorana Čačković bila je neko vrijeme isključena iz prijenosa), ali u drugom dijelu predavanja, nakon 20-tak minuta, ti problemi su bili uklonjeni.

Tijekom prijenosa javljali su se predavači iz svih hrvatskih akademskih gradova. Prikazane su i objašnjene primjene telemedicine u Hrvatskoj i u svijetu. Tako je dr. sc. Damir Sapunar s Medicinskog fakulteta u Splitu prikazao CARNetov projekt "Virtual Medical School". Također, u sklopu videokonferencije, studenti iz svih centara pokazali su svoje radove iz područja telemedicine i primjene Interneta.

Na kraju predavanja studenti su dobili priliku postaviti pitanja predavačima, te ocijeniti uspješnost videokonferencije. Prijenos predavanja koje je započelo u 16 sati trajao je nešto vise od 2 sata.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju