preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 17. 3. 2004. 00:00 | RSS

E-learning i integracija sveučilišta

Edupoint je 17. ožujka organizirao okrugli stol pod nazivom “E-learning podrška integraciji sveučilišta”. Okruglim stolom se željelo odgovoriti na pitanje na koji način i u kojoj mjeri e-learning može pomoći efikasnoj transformaciji sveučilišta.

Edupoint je 17. ožujka organizirao okrugli stol pod nazivom “E-learning podrška integraciji sveučilišta”. Okruglim stolom se željelo odgovoriti na pitanje na koji način i u kojoj mjeri e-learning može pomoći efikasnoj transformaciji sveučilišta. Hrvatska su sveučilišta na putu funkcionalne i pravne integracije kako bi zadovoljila potrebe za interdisciplinarnim obrazovanjem koje je prilagođeno pojedincu. Okrugli je stol moderirao dr.sc. Petar Pervan s Instituta za fiziku koji i sam u svom znanstvenom i nastavnom radu koristi informacijske tehnologije. Sugovornici dr. Pervana bili su prof. dr. sc. Vlasta Vizek Vidović, prorektorica zagrebačkog sveučilišta za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Pero Lučin, prorektor riječkog sveučilišta za opće poslove i poslijediplomski studij, Sonja Špiranec iz NSK-a i Luka Juroš s UNESCO-ve Katedre za menadžment u visokom obrazovanju. Osim drugih gostiju, u publici su se mogli vidjeti i polaznici radionice "Upravljanje E-learningom u visokom školstvu" koja je jučer održana u Zagrebu u organizaciji Edupointa i UNESCO-ve Katedre za menadžment u visokom obrazovanju.

Prezentirana su dosadašnja iskustva u primjeni e-learninga i njegovom utjecaju na kvalitativno unapređenje procesa učenja, govorilo se o infrastrukturnim i organizacijskim pretpostavkama za uspješno korištenje e-learninga u obrazovnom procesu, o standardizaciji alata i formata te o stvaranju elektroničkih i drugih repozitorija obrazovnih i znanstvenih sadržaja koji bi bili kompatibilni sa sličnim repozitorijima u Europi ili SAD-u.

Sanja Prijatelj

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju