preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 12. 2011. 09:14 | RSS

Od 1. siječnja 2012. započinje online registracija besplatnih .hr i .from.hr domena

Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet nastavlja automatizaciju i modernizaciju procesa vezanih uz registraciju i upravljanje domenama te u skladu s tim od 1. siječnja 2012. godine najavljuje online sustav registracije besplatnih .hr i .from.hr domena.

Uvođenjem online registracija potpuno se napušta dosadašnji način registracije putem papirnatih obrazaca i cijeli se proces za korisnike bitno olakšava i ubrzava. Aplikacija putem koje će se registrirati domene nalazit će se unutar novih web stranica koje će s navedenim datumom zamijeniti postojeće stranice na već poznatim adresama: www.dns.hr odnosno www.carnet.hr/dns.

Početak godine označava i kraj dugogodišnje suradnje sa Sveučilišnim računskim centrom SRCE, odnosno DNS službom koja se do sada bavila poslovima registracije i upravljanja .hr domenama temeljem ugovora s CARNetom. Poslove upravljanja vršnom  .hr domenom  operativno isključivo preuzima CARNetov Registar .hr domena.

Podršku korisnicima pruža CARNetova Služba za podršku korisnicima koju je moguće kontaktirati na besplatni telefon 0800 CARNet (227638), mailom na adresu helpdesk@carnet.hr ili pozivom putem Skypea - kontakt carnet_helpdesk.

Nadamo se da će nove stranice svim sadašnjim i budućim korisnicima domena olaškati snalaženje pri njihovoj registraciji.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju