preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 2. 2012. 11:35 | RSS

Dan sigurnijeg Interneta 2012.

U organizaciji Ministarstva uprave, 4. veljače na jednom mjestu će se predstaviti aktualni projekti i aktivnosti udruga, organizacija, javnih tijela i tvrtki te tijela državne uprave, s ciljem promicanja sigurnijeg korištenja Interneta među djecom i mladima. Tako će se u Hrvatskoj i u mnogim drugim zemljama u svijetu obilježiti Dan sigurnijeg Interneta, čija je tema ove godine "Povežimo generacije".

Avenue Mall u Zagrebu bit će mjesto na kojem će se, od 10 do 14 sati, moći čuti o tome kako sigurno i bezbrižno otkriti digitalni svijet.

Projekte i radove predstavit će zajednica učitelja i nastavnika "Suradnici u učenju" okupljena oko portala ucitelji.hr, predstavnici Osnovne škole Veliki Bukovec, Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije, Hrabrog telefona, Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, Agencije za zaštitu osobnih podataka, NetAkademije, Algebre, Microsofta Hrvatska te Ministarstva uprave.

Inicijativa obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta pokrenuta je 2004. godine. Od tada se nastavlja širiti na države diljem svijeta, da bi prošle godine obuhvatila 70 zemalja, u kojima se različitim aktivnostima ukazuje na važnost sigurnijeg i odgovornijeg korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Dan sigurnijeg Interneta u svijetu se i u Hrvatskoj obilježava svake godine, drugog dana drugog tjedna u veljači. Krovna organizacija INSAFE svake godine odabire temu kojoj će biti posvećena posebna pozornost u okviru obilježavanja tog dana. Ove se godine u središtu pozornosti nalazi povezivanje generacija, stoga organizatori pozivaju ljude svih dobi, od male djece preko njihovih roditelja do baka i djedova, da otkriju digitalni svijet zajedno i sigurno.

Više informacija o Danu sigurnijeg Interneta dostupno je na stranicama http://www.saferinternet.org kao i na portalu http://www.ucitelji.hr/.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju