preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 12. 4. 1999. 16:10 | RSS

CARNetjedan na Veterinarskom fakultetu

Akcija "CARNetjedan" (CN1) održana je na Veterinarskom fakultetu od 12. do 16. travnja 1999. godine. Kao i obično, događaji koji su činili ovu akciju bili su svakodnevna predavanja i radionice. Akcija je započela predavanjem za djelatnike Veterinarskog fakulteta pod naslovom "Pogled kroz prozor". Tema tog predavanja bili su način na koji Internet mijenja sustav učenja, te predstavljanje CARNetovih projekata.

Na ulazu u glavnu zgradu Veterinarskog fakulteta CARNet je postavio svoj štand na kojem su studenti i djelatnici fakulteta mogli dobiti informacije o CARNetu i mogućnostima uporabe Interneta i CARNeta u svojoj ustanovi. Na štandu se nalazilo nekoliko PC računala i jedan Webomat.

U sklopu ove akcije održan je i CARNetov okrugli stol na temu "Privatnost i sigurnost na Internetu". Okrugli stol se, u prvom redu, bavio praktičnim pitanjima privatnosti i sigurnosti korisnika na Internetu.

Gosti-predavači okruglog stola bili su g. Blerim Sela (direktor firme Mobile), g. Ratko Gospodnetić (direktor firme ZI5), g. Dubravko Penezić (CARNetov webmaster) i g. Ivica Harapin (visi asistent na Veterinarskom fakultetu i CARNet koordinator).

Na kraju okruglog stola, svi prisutni su pozvani da odgovore na pitanja iz kratke ankete na temu privatnosti i sigurnosti na Internetu.

Izvod iz ankete "Privatnost i sigurnost na Internetu":

Mislite li da obavezno registriranje softvera putem Interneta koje uključuje i navođenje osobnih podataka (na primjer, imena i prezimena ili e-mail adrese) ugrožava privatnost korisnika?

  • Da: 67%
  • Ne: 25%
  • Ne znam: 8%

Dodatne informacije o akciji "CARNetjedan" mogu se dobiti na adresi szc@carnet.hr. Sljedeća akcija "CARNetjedan" održat će se u Studentskom domu "Stjepan Radić".


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju