preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 4. 2004. 00:00 | RSS

Open Source i Linux manifestacija

Središnja godišnja Open Source i Linux manifestacija u Hrvatskoj "Dani otvorenih računarskih sustava/Hrvatska konvencija Linux korisnika DORS/CLUC" ove se godine od 21. do 23. travnja po 11. put održava na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Organizatori su Hrvatska udruga za otvorene sustave i Internet (HrOpen) i Hrvatska udruga Linux korisnika (HULK). Detaljnije informacije dostupne su na adresi http://www.open.hr/clucdors2004.

Ove godine predavanja obuhvaćaju zanimljive aktualne teme od poslovne uporabe Linuxa u tvrtkama i državnim institucijama, preko lokalizacije, optimalnog korištenja Open Source baza, SAMBA-e, SNORT-a, uporabe uredskog programskog paketa OpenOffice, razvoja programske podrške pod GNU licencom do sigurnih bežičnih mreža u Linux okruženjima te VoIP rješenja. Prvi dan je rezerviran za radionice "Linux power tools, shell programiranje i programski alati za administratore" i "Podešavanje IPSEC podrške u 2.6 kernelima". Središnja osoba i predavač-uvodničar oba dana ovogodišnje manifestacije je g. Ken Coar, direktor i dopredsjednik Apache Software Foundation te član izvornog tima programera Apache Web poslužitelja čiji je trenutni internetski tržišni udio više od 67 posto. Više o g. Coaru možete pronaći na adresi http://ken.coar.org/, a više o Apache poslužitelju na portalu http://www.apache.org/.

Osim gospodina Coara, kao uvodni predavač pojavit će se i gospodin Nevenko Bartolinčić, zamjenik ravnateljice CARNeta, koji će govoriti o strategiji CARNeta vezanoj uz Open Source rješenja. Pored gospodina Bartolinčića, na manifestaciji će se u ulozi predavača naći i dva CARNetova djelatnika - Igor Velimirović i Antonija Kujundžić.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju