preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 5. 2012. 10:40 | RSS

Kalendar webinara za državnu maturu 2011./2012.

U organizaciji Udruge Samo jedan klik, Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i CARNeta, na portalu www.mojamatura.net redovito se organiziraju webinari o državnoj maturi namijenjeni maturantima hrvatskih škola.

Webinare vode profesori iz raznih dijelova Hrvatske koji ponavljaju bitne činjenice iz ispitnih kataloga, obrađuju područja ispitivanja, navode obrazovne ishode i strukturu ispita na državnoj maturi te nude mnoštvo korisnih savjeta.

Webinari će se održati na adresi http://acp.carnet.hr/maturahr, a istovremeno će se moći pratiti putem online streaminga na CARNetovom Media on Demand portalu.

Detaljne upute za ulaz u virtualnu sobu možete pročitati ovdje. Preporuka za pristup webinaru je korištenje Internet Explorera ili Mozille Firefoxa. Sudionici se mogu prijaviti kao GOST - sa svojim imenom ili nadimkom.

Snimke će se moći pogledati i naknadno na linku http://mod.carnet.hr/.

 

Raspored održavanja webinara
 

 • Webinar: Matematika -  viša razina
  u srijedu 16. svibnja, od 21 do 22:30 sati
  Webinar će voditi Sonja Lušić Radošević, profesorica u IX. gimnaziji u Zagrebu.
  Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Matematike na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Hrvatski jezik na državnoj maturi
  u četvrtak, 17. svibnja, od 21 do 22:30 sati
  Webinar će voditi Nataša Sajko, profesorica u Medicinskoj školi u Varaždinu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Engleski jezik na maturi - viša razina
  u ponedjeljak, 21. svibnja, od 21 do 22 sata
  Webinar će voditi Marijana Smolčec, profesorica u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Engleskog jezika na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Njemački jezik na maturi
  u srijedu, 23. svibnja, od 21 do 22:15 sati
  Webinar će voditi profesorica Tatjana Antić. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnih kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Njemačkoga jezika na državnoj maturi.
   
 • Webinar: Politika i gospodarstvo
  u petak, 25. svibnja, od 21 do 22:30 sati
  Webinar će voditi Lena Tukulj, profesorica u IX. gimnaziji u Zagrebu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Politike i gospodarsta na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Fizika
  u ponedjeljak, 28. svibnja, od 21 do 22.30 sati
  Webinar će voditi Nedeljko Begović, profesor u Gimnaziji Matije Antuna Reljkovića u Vinkovcima. Ukratko će ponoviti bitne činjenice iz ispitnog kataloga, obrazovne ishode i strukturu ispita. Detaljnije će govoriti o prijašnjim zadacima za koje se ispostavilo da su učenicima problematični i da je postotak riješenosti bio izuzetno nizak.
   
 • Webinar: Matematika - osnovna razina
  u utorak, 29. svibnja, od 21 do 22.30 sati
  Webinar će voditi Sonja Lušić Radošević, profesorica u IX. gimnaziji u Zagrebu. Ukratko će ponoviti bitne činjenice iz ispitnog kataloga, obrazovne ishode i strukturu ispita. Detaljnije će govoriti o prijašnjim zadacima za koje se ispostavilo da su učenicima problematični i da je postotak riješenosti bio izuzetno nizak te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Psihologija na državnoj maturi
  u četvrtak, 31. svibnja, od 21 do 22.30 sati
  Webinar će voditi Vesna Hustnjak, profesorica u IX. gimnaziji u Zagrebu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Psihologije na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Biologija
  u petak, 1. lipnja, od 21 do 22.30 sati
  Webinar će voditi Marija Repulec Glogović, profesorica u IX. gimnaziji u Zagrebu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Biologije na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Kemija
  u ponedjeljak, 4. lipnja, od 21 do 22.30 sati
  Webinar će voditi Marija Repulec Glogović, profesorica u IX. gimnaziji u Zagrebu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Kemije na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Sociologija
  u utorak, 5. lipnja, od 21 do 22.30 sati
  Webinar će voditi Lena Tukulj, profesorica u IX. gimnaziji u Zagrebu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Sociologije na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.
   
 • Webinar: Informatika
  u srijedu, 6. lipnja, od 21 do 22.30 sati
  Webinar će voditi Vesna Tomić, profesorica u Gimnaziji A. G. Matoša u Đakovu. Predstavit će bitne činjenice iz ispitnog kataloga te ponoviti područja ispitivanja, obrazovne ishode i strukturu ispita na primjerima zadataka iz Informatike na državnoj maturi te dati još koji koristan savjet u zadnji trenutak.

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju