preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 2. 12. 1998. 09:25 | RSS

CARNetov seminar o sendmailu 8.9.0

CARNetov Odsjek održavanja računalnih sustava održao je 2. prosinca 1998. seminar o sendmailu 8.9.0. Seminar je, u svojoj osnovi, bio namijenjen CARNetovim sistem inženjerima, ali su predavanjima mogli prisustvovati i svi drugi zainteresirani. Također, seminar se mogao pratiti i putem Interneta, na adresama xdma://media.carnet.hr/live.ply (Streamworks video prijenos) i pnm://real.carnet.hr/sistemac.rm (RealVideo prijenos).

Seminar je pripremio i održao administrator CARNetovog programskog paketa sendmail_8.9.0*.pkg Alen Mužinić. Seminar se sastojao od predavanja o slabostima starije verzije sendmaila (8.8.5), te o prednostima i mogućnostima verzije 8.9.0., a uključivao je i veliki broj praktičnih primjera. Polaznici seminara bili su u prilici postavljati i brojna pitanja. Demonstracijska platforma bila je Solaris 2.6.

Seminaru je neposredno prisustvovalo 10 slušača, dok je njegov video prijenos bio praćen na 35 lokacija (računala) širom Hrvatske (Zagreb, Osijek, Rijeka, Split i drugi gradovi).

Vrijedi spomenuti da je CARNetov Odsjek za održavanje računalnih sustava uspostavio i održava razne oblike pomoći i podrške CARNetovim sistem inženjerima. Tako, na primjer, ukoliko u svom radu naiđu na probleme koje ne znaju riješiti, CARNetovi sistem inženjeri pomoć mogu zatražiti putem, za njih posebno organiziranog, helpdeska na adresi http://sistemac.carnet.hr/helpdesk.html.

Odsjek održavanja računalnih sustava planira i ubuduće organizirati seminare poput ovog. Slijedeći seminar bit će održan 9. prosinca 1998., a bit će posvećen operativnom sustavu DU 4.0.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju