preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 20. 11. 1998. 09:37 | RSS

CARNet u pripremi i organizaciji Sastanka na vrhu i Gospodarskog foruma Srednjoeuropske inicijative (SEI)

Nakon pozitivnih iskustava u organizaciji informacijsko-tehničke podrške u povodu posjeta Pape Ivana Pavla II. Republici Hrvatskoj, Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži CARNet povjerena je primjena informacijskih tehnologija na još jednom velikom projektu.

Tijekom Sastanka na vrhu predsjednika vlada i ministara vanjskih poslova država članica Srednjoeuropske inicijative (SEI), održanog 20. i 21. studenog 1998. godine, te Gospodarskog foruma Srednjoeuropske inicijative održanog od 19. do 21. studenog 1998. u Zagrebu, CARNet je za potrebe navedenih zbivanja postavio jedinstveni računalno-komunikacijski sustav povezan u CARNetovu mrežu.

Pored uspostave press centara u Hotelu Sheraton i na Zagrebačkom velesajmu, te informatizacije izložbenog prostora i ureda zemalja članica SEI, posebno valja istaknuti prijenos Sastanka na vrhu iz Hotela Sheraton na Zagrebački velesajam putem sustava videokonferencije temeljene na ATM tehnologiji CARNetove brze jezgre. Prijenos je bilo moguće pratiti i putem Interneta na adresi http://www.carnet.hr/cei.

Na Zagrebačkom Velesajmu i u hotelu Sheraton tom je prigodom bilo postavljeno više od sto računala. Računala je osigurala tvrtka COMBIS, jedini sponzor računalne opreme na ovom tehnički vrlo zahtjevnom projektu.

(Izvor: CARNet, Odsjek CARNet događanja)


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju