preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 11. 1998. 13:43 | RSS

CARNetjedan na Fakultetu političkih znanosti

Na Fakultetu političkih znanosti je od 16. do 20. studenog 1998. održana druga akcija pod nazivom "CARNetjedan" (CN1).

Za vrijeme trajanja akcije, na Fakultetu političkih znanosti bio je postavljeni poseban CARNetov štand na kojem su studenti i profesori mogli otvoriti svoj korisnički račun, dobiti pomoć pri prvim koracima na Internetu, te saznati sve informacije o mogućnostima uporabe Interneta na svojem fakultetu.

Također, tijekom akcije održan je i niz jednosatnih prezentacija na temu uporabe CARNeta i Interneta ("Fantastično jutro" - o fenomenu Interneta i o CARNet mreži, "Nazovi M. radi..." - o informacijskim servisima i podršci korisnicima na Internetu, "Zagonetni dječak" - o CARNetovim projektima, "Internet Express" - kratko putovanje kroz Internet, "Pogled kroz prozor" - kako Internet mijenja sustav učenja), te mini tečaj elektroničke pošte u računalnoj učionici fakulteta.

Za vrijeme trajanja "CARNetjedna" na Fakultetu političkih znanosti, održan je i CARNetov okrugli stol na temu "Sloboda govora, političke slobode i novinarstvo na Internetu". Gosti okruglog stola bili su brojni stručnjaci iz ovog područja, a tijekom zanimljive rasprave govorilo se o slobodi govora i zaštiti privatnosti na Internetu, o tome tko nadzire i vlada Internetom, te o medijskoj demokraciji i etici Interneta.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju