preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 14. 5. 2004. 00:00 | RSS

Objavljen novi broj časopisa Edupoint

Objavljen je novi broj časopisa Edupoint kojeg možete pronaći na web adresi http://www.carnet.hr/casopis . Tema novog broja je abeceda e-learninga. Posebno izdvajamo članke “E-learning” Jasne Tingle u kojem je autorica teoriju i iskustvo na području e-learninga sažela u lako razumljiv pregled tehnologija i modela korištenih u svijetu, te članak Dragane Kupres “Obrazovanje za e-learning” o učinkovitom i sustavnom uvođenju e-learninga na visokoškolske ustanove.

Na primjeru jednog od vodećih svjetskih sveučilišta na polju prirodnih i društvenih znanosti – Australskog nacionalnog sveučilišta u Canberri (The Australian National University), opisanog u članku Rajne Gladović, pogledajte kako se učenjem i poučavanjem upravlja u svijetu. Što je to dizajn učenja i koliko je uopće važan pročitajte u članku Vaughana Wallera, stručnjaka s dugogodišnjom iskustvom na području poučavanja uz pomoć tehnologije, upravitelja tvrtke Technologies for Business and Learning i predsjednika eLearning Networka – vodećeg e-learning udruženja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Bili smo i na jubilarnom, 45. kolokviju knjižnice Instituta "Ruđer Bošković" pod nazivom "Slobodan pristup znanstvenim informacijama – moguća budućnost informiranja znanstvenika" posvećenom izazovima znanstvenog publiciranja za znanstvenike, izdavače i knjižničare, a donosimo vam i najsvježije novosti i zanimljivosti u primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu. Ukoliko želite pisati za časopis Edupoint kontaktirajte nas putem e-maila edupoint-casopis@carnet.hr na koji možete poslati kratak sadržaj teme o kojoj biste željeli pisati. Upute za autore nalaze se na adresi http://www.carnet.hr/casopis/upute.

Rajna Gladović


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju