preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 15. 10. 1998. 15:35 | RSS

CARNetjedan na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu

Na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu je od 15. do 22. listopada održana prva akcija pod nazivom "CARNetjedan" (CN1). Riječ je o akciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet kojom se želi potaknuti studente, profesore i druge djelatnike ustanova članica CARNeta da što više i kvalitetnije koriste usluge CARNeta i Interneta. Prvi niz akcija organizirat će se za ustanove hrvatskih sveučilišta, a prva akcija u tom nizu bila je namijenjena nastavnicima i studentima Rudarsko-geološko-naftnog i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta.

Za vrijeme trajanja tih akcija u ustanovama domaćinima na posebno uspostavljenom štandu gostuje CARNetov "hepdesk uživo" gdje studenti i profesori mogu otvoriti svoj korisnički račun, dobiti pomoć pri prvim koracima na Internetu, te saznati sve informacije o mogućnostima uporabe Interneta u svojim ustanovama.

Također, akcija uključuje i niz jednosatnih prezentacija:

 • "Fantastično jutro" - o fenomenu Interneta i o CARNet mreži
 • "Nazovi M. radi..." - o informacijskim servisima i podršci korisnicima na Internetu
 • "Zagonetni dječak" - o CARNetovim projektima
 • "Internet Express" - kratko putovanje kroz Internet
 • "Pogled kroz prozor" - kako Internet mijenja sustav učenja.

Tijekom akcije svakodnevno se održava i mini tečaj elektroničke pošte u računalnoj učionici fakulteta. Posebna je zanimljivost to što studenti i profesori koji za vrijeme održavanja akcije u svojoj ustanovi pošalju e-poruku na adresu majica@CARNet.hr i time pokažu svoje osnovno znanje o uporabi Interneta, kao poklon dobivaju majicu ili omot za indeks sa znakom akcije. Također, tijekom održavanja akcije, CARNet organizira i okrugli stol na temu promjena koje Internet unosi u svakodnevni profesionalni i osobni život.

Sljedeća akcija "CARNetjedan" bit će organizirana na Fakultetu političkih znanosti od 16. do 20. studenog. Ustanove zainteresirane da se kod njih također održi ova akcija sve informacije mogu dobiti na adresi szc@carnet.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
 • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
  Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
  tel.: +385 1 6661 616
  e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju