preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 6. 2004. 00:00 | RSS

Čitajte novi broj Edupointa

Objavljen je 25. broj časopisa Edupoint kojeg možete pronaći na web adresi http://www.carnet.hr/casopis . U novom broju časopisa Edupoint, posvećenom virtualnim obrazovnim okruženjima, izdvajamo članak Sonje Špiranec “Virtualna učionica NSK ili kako su knjižnice zakucale na vrata e-učenja” u kojem je prikazan utjecaj knjižnica na funkcioniranje i kvalitetu sustava e-učenja te je predstavljen projekt Virtualne učionice NSK, opisani razlozi za njegovo oblikovanje te sadržaji i koncepcijske odrednice.

U članku Sanjice Felatar pročitajte kako je bilo na Međunarodnom seminaru Libraries In The Digital Age - LIDA 2004 koji se u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku i Sveučilišta Rutgers iz Sjedinjenih Američkih Država već petu godinu zaredom održava u Dubrovniku i na Mljetu. Koliko i na koji način se u svijetu ulaže u primjenu fleksibilnog učenja, čiji je e-learning samo jedan dio, pročitajte u članku Rajne Gladović koji govori o jedinstvenoj inicijativi svjetskog ranga - australskom sustavu za fleksibilno učenje koji se primjenjuje na svim poljima društvene djelatnosti.

Kako mjeriti vrijednost edukacije i je li to uopće potrebno pročitajte u članku Vaughana Wallera, stručnjaka s dugogodišnjom iskustvom na području poučavanja uz pomoć tehnologije, upravitelja tvrtke Technologies for Business and Learning i predsjednika eLearning Networka – vodećeg e-learning udruženja u Ujedinjenom Kraljevstvu. Uz to donosimo novosti i zanimljivosti u primjeni informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu. Ukoliko želite pisati za časopis Edupoint kontaktirajte nas putem e-maila edupoint-casopis@carnet.hr na koji možete poslati kratak sadržaj teme o kojoj biste pisali. Upute za autore nalaze se na na adresi http://www.carnet.hr/casopis/upute .

Rajna Gladović

Edupoint


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju