preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 6. 1998. 14:19 | RSS

CARNet na Hrvatskim danima Interneta '98

U Rijeci su, 4. i 5. lipnja 1998. godine održani "Hrvatski dani Interneta '98". Manifestacija je bila podijeljena u dva dijela: u prvom dijelu pod nazivom "Budućnost Interneta" govorilo se o novim tehnologijama i pravcima kretanja Interneta u Hrvatskoj, a u drugom dijelu pod nazivom "Zašto Internet?" govorilo se o uporabnoj vrijednosti Interneta.

Na Hrvatskim danim Interneta CARNetovi djelatnici održali su dva predavanja. Tako je zamjenik ravnatelja CARNeta mr.sc. Zoran Bekić u sklopu prvog dijela manifestacije održao predavanje pod naslovom "Internet - mreža računala ili mreža ljudi". U svojem je predavanju mr.sc. Zoran Bekić istaknuo kako Mreža treba biti otvorena i dostupna svima, te da pojedinci, ustanove ili vlade ne smiju dominirati Mrežom. Također je istaknuo da će se CARNet i u budućnosti baviti unapređenjem računalno-komunikacijske infrastrukture i unapređenjem servisa i usluga, ali da ce također raditi i na pilot projektima, eksperimentalnim primjenama, te popularizaciji i razvoju tržišta informacijskih usluga.

Voditelj CARNetovog odsjeka pilot-projekata Zoran Vlah održao je, u sklopu drugog dijela manifestacije, predavanje pod naslovom "CARNet projekti". Tijekom predavanja posebno su bili predstavljeni projekti "Telemedicina u stimulaciji srca", projekt Muzejsko-dokumentacijskog centra i projekt "Automatski teleskop zvjezdarnice u Višnjanu".

Voditelj CARNetovog odsjeka informacijskih servisa Miroslav Milinović sudjelovao je u ime CARNeta u radu popratnih radionica.

Više o CARNetovim projektima možete naći na adresi http://www.carnet.hr/projects, a Web stranice posvećene Hrvatskim danima Interneta nalaze se na adresi http://www.multilink.hr/hdi98.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju