preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 4. 1998. 13:55 | RSS

Objavljeni rezultati CARNetove godišnje ankete (24.4.1998.)

Na kraju svake godine CARNet od svojih ustanova članica traži godišnji izvještaj o uporabi mrežnih i računalnih resursa koje im je CARNet dodijelio. Istovremeno, na adrese ustanova i njihovih CARNet koordinatora i sistem inženjera CARNet upućuje i ankete koje imaju za cilj prikupiti dodatne informacije koje mogu pomoći u uočavanju i rješavanju potreba korisnika. Tako je bilo i ove godine, a organizator ankete bila je CARNetova Služba za članice.

Anketirano je ukupno 139 ustanova, od kojih se odazvalo njih 127. Nešto je slabiji odaziv na anketu bio među CARNet koordinatorima i sistem inženjerima koji rade na anketiranim ustanovama. Ustanove su bile razvrstane u četiri kategorije: fakulteti, instituti, ostale punopravne članice i pridružene članice.

Većina anketiranih je kao najvažnije stvari koje od CARNeta očekuje u slijedećem razdoblju navela povećanje brzine CARNetovih veza prema svijetu, povećanje broja javnih modemskih ulaza, te povećanje brzine komunikacijskih linija prema CARNetovim članicama koje nisu dio CARNetove ATM jezgre.

Ove su godine rezultati ankete javno dostupni i putem Weba, i to na adresi http://www.carnet.hr/members/anketa97.

mr.sc. Zoran Bekić, zamjenik ravnatelja CARNeta:

CARNet je izuzetno zadovoljan rezultatima ankete. Iako to neće utjecati na našu samokritičnost, moram konstatirati da smo u mnogim elementima mi u CARNetu više kritični prema pojedinim rezultatima našeg rada nego naši korisnici. Ocjene cjelokupne djelatnosti CARNeta i pojedinih segmenata djelatnosti su izuzetno pozitivne.

(izvod iz opširnijeg interviewa koji je mr.sc. Zoran Bekić dao CARNet novostima)


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju