preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 21. 8. 2012. 13:40 | RSS

Razmjena školskih udžbenika putem online Burze udžbenika

Podsjećamo sve učenike i roditelje na Burzu udžbenika: web portal na adresi http://burza.skole.hr putem kojega mogu razmijeniti školske udžbenike.

Na Burzi udžbenika učenici i roditelji mogu na vrlo jednostavan način napraviti popis udžbenika koje nude. Udžbenici koje je učenik koristio prošle školske godine automatski će se prikazati kada učenik upiše podatke o tome koji je razred i školu pohađao. Učenik tada može ažurirati popis na način da ukloni s popisa udžbenike koje ne nudi, te eventualno doda i druge naslove.

Učenici i roditelji također na Burzi udžbenika vrlo jednostavno mogu napraviti popis udžbenika koje potražuju, birajući ih iz Kataloga obveznih udžbenika i pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava za osnovnu školu, gimnazije i srednje strukovne škole. Za svaki udžbenik koji potražuju, a netko ga u sustavu nudi, učenik će dobiti popis ponuđača i mogućnost kontaktiranja tih osoba.

Kroz navedene mogućnosti, Burza udžbenika na http://burza.skole.hr svim hrvatskim učenicima i roditeljima omogućuje jednostavnu razmjenu školskih naslova. Koristeći tehnologiju svima koji potražuju i nude školske udžbenike omogućeno je kontaktiranje bez vremenskih i geografskih ograničenja.

Burza udžbenika razvijena je 2009. godine na inicijativu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNet, a trenutno ima više od 20 000 korisnika, te je putem nje razmijenjeno više od 8 500 knjiga.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju