preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 3. 1998. 12:03 | RSS

CARNet potpisao ugovor s Tehničkim fakultetom u Rijeci

Tehnički fakultet Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet potpisali su 24. ožujka 1998. u Rijeci ugovor o radu računalno-komunikacijskog čvorišta CARNeta za Sveučilište u Rijeci. Potpisivanjem ovog ugovora potvrđena je uspješna suradnja Tehničkog fakulteta u Rijeci i CARNeta koja je započela 1993. godine od kada u tehničkom smislu funkcionira računalno-komunikacijsko čvorište CARNeta u Rijeci. Ovim ugovorom stvoreni su preduvjeti za nastavak uspješne suradnje.

Do danas su preko čvorišta u Rijeci u jedinstveni računalno-komunikacijski sustav povezane sve ustanove akademske i znanstvene zajednice s područja Primorsko-goranske i Istarske županije. Akademske i znanstvene ustanove iz ove regije povezane su u pristupnim točkama u Rijeci i Puli na jezgru CARNet mreže brzine 155 Mbps. Jezgra CARNet mreže temelji se na naprednoj ATM tehnologiji prijenosa svjetlovodnim komunikacijskim putevima. Na taj način ustanove mogu neprekidno primati i pružati informacije na Internetu te intenzivno koristiti sve raspoložive mrežne usluge i servise.

U planu je i povećanje brzine veza prema ustanovama na lokalnoj razini i povećanje broja komutiranih ulaza. Posebna pažnja bit će posvećena stalnom poboljšanju razine usluga koje CARNet pruža ustanovama članicama, a posebno u području tehničke podrške i obrazovanja djelatnika i studenata.

 

(Mario Kalingar)

CARNet - marketing / Odnosi s javnošću
tel: +385 1 6164 194, fax +385 1 6164 395

Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju