preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 24. 8. 2004. 00:00 | RSS

Objavljen cjeloviti program CUC-a 2004

Na adresi http://www.carnet.hr/cuc/ objavljen je cjeloviti program 6. Konferencije Internet korisnika CUC 2004 koja će se, pod naslovom "Nove granice" ("New Frontiers"), u organizaciji CARNeta održati od 27. do 29. rujna 2004. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Zainteresirani sudionici mogu se prijaviti na CUC 2004 putem obrasca dostupnog na adresi http://www.carnet.hr/cuc/registration/index.html. Kao i prijašnjih godina, CARNet je za CUC 2004 studentima osigurao povlaštene kotizacije.

Ovogodišnji je program posvećen novim mrežnim servisima i tehnologijama, a čine ga tri jednodnevna tečaja, pet radionica, četiri plenarna izlaganja te 43 rada podijeljena u devet sekcija kao i tri panel diskusije. Sukladno programu konferencije, pozvani predavači su Harald Alvestrand, predsjedatelj IETF-a (Internet Engineering Task Force), zatim Ton Verschuren iz nizozemske nacionalne mreže Surfnet te Rishab Aiyer Ghosh iz MERIT-a (Maastricht Economic Research Institute on Innovation and Technology) na Sveučilištu Maastricht u Nizozemskoj. Oni će govoriti o kreiranju standarda na Internetu, o iskustvima u području izgradnje AAI-i te o ulozi otvorenog i slobodnog programskog koda u današnjem društvu.

Pored njihovih predavanja, valja izdvojiti i tutorijal kanadskog stručnjaka Tony Batesa o obrazovanju na daljinu te radionicu Davida Billarda sa ženevskog sveučilišta o ulozi portala u akademskoj i istraživačkoj zajednici. Od domaćih tečajeva i radionica na raspolaganju je izbor tema od AAI-a do obrazovanja na daljinu. I ove se godine u sklopu konferencije održava Web festival na koji se mogu prijaviti autori web sjedišta s obrazovnim sadržajem. Do sada su svoje stranice prijavila 44 autora, a svi zainteresirani mogu to učiniti do 6. rujna na adresi http://www.carnet.hr/cuc/webfestival/index.htm. Medijski pokrovitelji ovogodišnje Konferencije Internet korisnika su Večernji list, PC Chip, Infotrend, Corner i Hrvatski radio – 2. program.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju