preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 8. 1997. 15:25 | RSS

3rd CEENet Networking Technology Workshop u Zagrebu

Od 23. do 31. kolovoza 1997. godine u Zagrebu je u organizaciji Udruge mreža središnje i istočne Europe - CEENet (Central and Eastern European Networking Association) i Hrvatske akademske i istraživačke mreže - CARNet, održana treća po redu radionica na temu mrežnih tehnologija - 3rd CEENet Network Technology Workshop. Predavanja i vježbe su se održavale na Fakultetu elektrotehnike i računarstva i u studentskom domu "Cvjetno naselje".

Radionici je prisustvovalo vise od stotinu sudionika iz 23 zemlje.

Program predavanja bio je podijeljen u dva usporedna dijela: Izgradnja mrežne infrastrukture i Mrežni izvori i sustavi podataka. Teme obrađivane na predavanjima i vježbama bile su vrlo raznolike: od osnova mrežne tehnologije i administriranja mreže do sigurnosti na mreži i izgradnje korisničkih servisa. Cilj predavanja i vježbi bio je sudionicima radionice pružiti praktična znanja nužna za izgradnju mrežne infrastrukture i mrežnih servisa u sredinama iz kojih su došli. Predavači su bili iz različitih zemalja i međunarodnih institucija, a znatan broj njih činili su upravo CARNet-ovi stručnjaci.

Program CEENet-ovih radionica svake se godine malo mijenja u skladu s posebnostima zemlje domaćina. Obzirom da je CARNet učinio veliki iskorak u izgradnji brze ATM okosnice svoje mreže, ATM tehnologija bila je ovom prigodom posebna tema radionice.

Tijekom radionice, za sudionike skupa bio je organiziran i cjelodnevni izlet na Plitvička jezera i jedno sportsko poslijepodne (na kojem je CARNet-ova košarkaška ekipa pobijedila CEENet-ovu ekipu), a radionica je završila svečanom večerom u dvorcu Brezovica.

Službene CARNet-ove Web stranice posvećene ovom događaju možete naći na adresi http://www.carnet.hr/ceenet97.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju