preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 4. 1997. 15:00 | RSS

CARNet na SFeraKON-u

Ove godine CARNet se uključio u događanja vezana uz SFeraKON'97 koji je održan od 25. do 27. travnja na FER-u u Zagrebu.

CARNetovi djelatnici održali su tri zanimljiva predavanja, a u predvorju je bio postavljen CARNet-ov Webomat.

Prvog dana ovogodišnjeg SFeraKON-a održano je predavanje pod naslovom "CARNet i njegova budućnost". Predavanje je održao mr. sc. Zoran Bekić koji je prisutne ukratko upoznao s poviješću CARNeta, njegovim ciljevima i planovima, te je na kraju predavanja odgovorio na nekoliko pitanja.

Drugog dana SFeraKON-a mr. sc. Predrag Pale, pomoćnik Ministra znanosti i tehnologije RH i predsjednik Upravnog vijeća CARNeta, održao je predavanje pod naslovom "Budućnost i razvoj Interneta". Ovo zanimljivo predavanje bilo je prilika da se dozna nešto više o smjeru u kojem se razvijaju nove tehnologije i Internet i kakav će to utjecaj imati na suvremeno društvo, te što treba učiniti da se na odgovarajući način odgovori na izazove koje će nova tehnologija donijeti. Nakon predavanja uslijedila su brojna pitanja.

Treće predavanje koje je na SFeraKON-u održano u CARNetovoj organizaciji bilo je predavanje pod naslovom "Chiba City Blues". Iza tog naslova krilo se predavanje o VRML-u i njegovim primjenama. Autori predavanja bili su Neven Biruški, Goran Jeras, Mario Jurić, Mario Mladinov, Zoran Regvart i Zvonimir Zelenika, članovi CARNetove VRML grupe - CARNet Virtual Reality Application and Development Group (VRADG). Njihove Web stranice možete naći na adresi http://pubwww.srce.hr/vrml.

U predahu između predavanja posjetitelji su mogli surfati Internetom putem CARNetovog Webomata postavljenog u predvorju ispred dvorana u kojima su se održavala predavanja. SFeraKON-ove Web stranice možete posjetiti na adresi http://www.sferakon97.hr.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju