preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 31. 10. 2012. 16:32 | RSS

CARNet na Info sajmu - program za učenike osnovnih i srednjih škola

U okviru ovogodišnjeg Info sajma, CARNet će kao suorganizator održati niz edukativnih sadržaja za učenike osnovnih i srednjih škola pa ovim putem pozivamo sve nastavnike da svoje učenike povedu u posjet INFO sajmu i prenesu im informacije o mogućnosti uključivanja u pojedine sadržaje koji ih tamo očekuju.

Valja napomenuti da je ulaz u CARNetov izložbeni prostor besplatan.

Za učenike su tako pripremljena događanja "Nasilje nije cool" i "StudentsMeet", predavanje "Jeste li sigurni (na Internetu)?", natjecanje "Izazov" te radionice "I djeca mogu naučiti programirati" i "Klik po klik do fakulteta".

Dodatne informacije potražite u nastavku (kratak opis aktivnosti, vrijeme održavanja i ciljna skupina).

Nasilje nije cool

Zamišljeno kao interaktivna učionica, ovo događanje uključivat će projekciju dva spota nastala u sklopu kampanje "Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama“ čija je glasnogovornica Daniela Trbović, a održat će se u četvrtak, 15. studenog u 17 sati.

Događanje je namijenjeno svim učenicima osnovnih i srednjih škola, a osim učenika i njihovih profesora, sudjelovat će i mnoštvo poznatih osoba koje će se prisjetiti svojih školskih dana te sjesti nazad u školske klupe i pogledati kratke spotove koji se bave tematikom nasilja na društvenim mrežama. Osim obrade ove aktulane teme, vjerujemo da će učenicima biti izuzetno zanimljivo razgovarati s poznatim osobama iz različitih sfera javnog života, a čija imena će uskoro biti najavljena na internetskim stranicama Info sajma.

StudentsMeet

StudentsMeet je susret učenika u kojem će u subotu, 17. studenog u 11 sati učenici i nastavnici zamijeniti uloge. Učenici će imati priliku prezentirati svoje ideje i projekte kao i predstaviti svoj rad u školi i izvan škole. Učenici mogu prezentirati samostalno, u paru ili u grupi od troje učenika, a prezentacije su ograničene na 4 minute.

Susret je namijenjen učenicima u dobi od 12 do 18 godina. Učenike koji žele podijeliti svoje ideje ili prezentirati projekte na kojima rade, njihovi nastavnici-mentori trebaju prijaviti putem obrasca dostupnog na adresi http://www.carnet.hr/info2012/prijave/studentsmeet. Prijave će biti otvorene do 10. studenog 2012.  

Jeste li sigurni (na Internetu)?

U sklopu ovog predavanja, namijenjenog prvenstveno učenicima osnovnih i srednjih škola, moći  će se saznati koje su sigurnosne prijetnje prisutne na Internetu, ponajviše na društvenim mrežama, te kako pravilno koristiti Internet i zaštititi svoja računala. Predavanje će biti održano u dva termina: u četvrtak, 15. studenog u 15 sati te u petak, 16. studenog u 10 sati.

Izazov

Izazov je natjecanje u rješavanju zadataka iz područja računalne i informacijske sigurnosti namijenjeno učenicima viših razreda osnovnih te učenicima srednjih škola. Učenici koji uspješno riješe zadatak ulaze u natjecanje za prigodnu nagradu, a izvlačenje dobitnika će biti objavljeno po završetku INFO sajma putem CARNetovih web stranica.

I djeca mogu naučiti programirati

Radionica "I djeca mogu naučiti programirati" namijenjena je učenicima od 9 do 12 godina koji žele naučiti samostalno izrađivati interaktivne priče, animacije, igre ili glazbu u besplatnom programu Scratch. Nakon velikog odaziva na prijašnje radionice, CROZ je u suradnji s CARNetom ponudio učenicima koji dođu na INFO sajam mogućnost pohađanja ove radionice. Za radionicu je potrebno obaviti online prijavu s elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr na adresi http://www.carnet.hr/info2012/prijave. Radionica će se održati u četvrtak, 15. studenog od 11 do 13 sati.

Klik po klik do fakulteta

Radionica "Klik po klik do fakulteta“ namijenjena je učenicima srednjih škola, posebice maturantima koji će se u okviru radionice upoznati s portalom Moja matura te imati priliku osobno rješavati interaktivne zadatke iz različitih predmeta, poslušati webinare, usporediti studijske programe i dobiti niz korisnih informacija za pripremu za maturu. Učenicima će ujedno biti predstavljeni i svi koraci potrebni za uspješnu prijavu ispita i upis na visoka učilišta putem portala Postani student. Radionica će se održati u dva termina: u petak, 16. studenog u 12 sati te u subotu, 17. studenog u 12 sati. Za sudjelovanje na radionici učenici trebaju obaviti online prijavu s elektroničkim identitetom u sustavu AAI@EduHr na adresi http://www.carnet.hr/info2012/prijave.

 

Više informacija o cjelokupnom CARNetovom programu na INFO sajmu te prijavama za radionice potražite na adresi http://www.carnet.hr/info2012.

Veselimo se susretu na INFO sajmu!


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju