preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 28. 9. 2004. 00:00 | RSS

Drugi dan CUC-a 2004

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u tijeku je 6. Konferencija Internet korisnika CUC 2004. Iz današnjeg programa izdvajamo prezentaciju o E-learning akademiji koja će u 15:00 sati zaopčeti u D1 dvorani. Riječ je o Edupointovoj akademiji koja se sastoji od tri certificirana programa: Menadžment u e-learningu, E-learning tutor i Dizajner e-learning tečajeva.

U 9:00 će sati izlagati Harald Alvestrand, predsjedatelj IETF-a (Internet Engineering Task Force), tijela koje donosi temeljne internetske standarde. Alvestrand Internet standardima bavi se od 1991. godine te će izlagati o načinu na koji se ovi standardi donose te ponuditi svoje viđenje njihova razvoja. Gospodin Tony Bates u 11.00 će sati, kao svojevrstan nastavak svojeg jučerašnjeg tečaja, moderirati raspravom o problemima u primjeni e-učenja na visokim učilištima, a osvrnut će se i na upravljanje tehnološkim promjenama o čemu govori u istoimenoj knjizi koja je nedavno, zahvaljujući CARNetu, prevedena na hrvatski te je prvenstveno namijenjena voditeljima visokih učilišta. Istovremeno će početi radionica o otvorenom programskog kodu kao zamjeni za komercijalne programe te paralelne sekcije s radovima sudionika. Iz poslijepodnevnog programa izdvajamo radionicu o sigurnosnoj politici u akademskoj zajednici te razvoju autentikacijske i autorizacijske infrastrukture za potrebe hrvatske akademske zajednice.

Ta se infrastruktura može rabiti za pristup mreži ili aplikacijama poput informacijskog sustava visokih učilišta (prijava ispita putem Interneta, korištenje studentske kartice u restoranima studentske prehrane itd.). Bit će govora i o klasterima i gridu, te o spamu i virusima koji svakodnevno ugrožavaju korisnike Interneta.

Sanja Prijatelj

Ured za odnose s javnošću


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju