preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 19. 11. 2012. 14:17 | RSS

Održana Fight Club debata: Internet nakon 20 godina - pozitivne i negativne strane

Trinaesta Fight Club debata, druga na ovogodišnjem INFO sajmu, održana je u subotu, 17. studenog 2012. godine povodom obilježavanja 20 godina Interneta u Hrvatskoj.  Polemičari su ovom prilikom ukrstili svoje argumente na temu „Internet pro vs. contra“. Marko Rakar, istaknuti bloger,  osim što je moderirao Fight Club debatu, morao je braniti sudionike i od rafalne paljbe loptica.

Fighteri na strani pro Internet (Vedran Bajer – Google Hrvatska,  Jasmin Redžepagić – PC Chip,  Albert Novak –CARNet) kažu da Internet omogućuje nov način izražavanja, a na pojedincu je da sam odluči kako ga iskoristiti. Oni su naglasili kako i u školama postoji mogućnost manipuliranja, da se u puno knjiga nalazi sadržaj neprimjeren djeci te da roditelji trebaju djecu naučiti kritički razmišljati bez obzira na Internet.

Fighteri contra Internet (Daniel Lacko – novinar i avanturist, Morana Rogić – projekt „10 dana bez ekrana“, Dubravko Bilić – Agencija za zaštitu osobnih podataka) isticali su važnost uspostave pravne regulative u Hrvatskoj - vezano za zaštitu podataka (npr. Facebook nije registriran u Hrvatskoj pa ga se ne može kontrolirati), sve češće skupljanje podataka u marketinške svrhe bez pristanka korisnika, a naglasili su i činjenicu da ne znamo gdje se naši podaci čuvaju te da djeca više vremena provode pred ekranom, nego u školi.

 


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju