preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 6. 10. 2004. 00:00 | RSS

Čitajte 27. broj Edupointa

Objavljen je 27. broj časopisa Edupoint kojeg možete pronaći na web adresi http://www.carnet.hr/casopis . U novom broju časopisa Edupoint, posvećenom e-learning projektima, pročitajte intervju s prof. dr. sc. Perom Lučinom, prorektorom Sveučilišta u Rijeci, s kojim smo razgovarali o projektu “E-sveučilište”- razlozima pokretanja, ciljevima i tijeku projekta te o potrebi transformacije visokog obrazovanja i njegove uloge u razvitku društva.

U članku Gordane Jugo pročitajte kako je bilo na ovogodišnjoj konferenciji Syllabus, održanoj u San Franciscu, namijenjenoj svima koji se bave primjenom informacijske tehnologije u visokom školstvu i integracijom novih medija u proces učenja i poučavanja. Kako stvoriti ujednačeno informacijsko društvo u kojem su mogućnosti koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija dostupne svima, bez obzira na financijske i socijalne različitosti, pročitajte u članku Rajne Gladović koji opisuje projekt Europske unije: “E-learning za e-inkluziju”.

U članku njemačkog autora Nicole Mossnera saznajte više o integraciji e-learninga u sveučilisni program humanističkih i društvenih znanosti. Uz to donosimo novosti i zanimljivosti vezane uz primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u obrazovanju te najavljujemo e-learning radionicu na temu instrukcijskog dizajna pod nazivom "Effective Courses by Design", koja će se 21. i 22. listopada 2004. godine, održati u prostorijama CARNeta u Zagrebu. Ukoliko želite pisati za časopis Edupoint kontaktirajte nas putem e-maila edupoint-casopis@carnet.hr na koji možete poslati kratak sadržaj teme o kojoj biste pisali. Upute za autore nalaze se na na adresi http://www.carnet.hr/casopis/upute.

Rajna Gladović

Edupoint


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju