preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 10. 2004. 00:00 | RSS

Videokonferencija o programima EU-a

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa organizira 14. listopada 2004. godine na Medicinskom fakultetu u Zagrebu Videokonferenciju o znanstvenoistraživačkim i razvojnim programima i inicijativama Europske unije. Uz pomoć CARNeta u raspravu će se uključiti i posjetitelji na još sedam lokacija koje će videokonferencijskom vezom biti spojene s Medicinskim fakultetom u Zagrebu.

Riječ je o Elektrotehničkom fakultetu u Osijeku, Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Tehničkom fakultetu u Rijeci, Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, Sveučilištu u Zadru, Sveučilištu u Dubrovniku te Fakultetu ekonomije i turizma u Puli.

Uvodnu će riječ na ovoj Videokonferenciji, koja počinje u 9:00 sati, dati ministar znanosti, obrazovanja i športa doc.dr. Dragan Primorac te predstavnik Delegacije Europske komisije u Zagrebu Enrique Aguado-Asenjo. U nastavku programa svoje će mišljenje o znanstvenoistraživačkim i razvojnim programima i inicijativama Europske unije iznijeti istaknuti stručnjaci iz zemlje i inozemstva . Važno je naglasiti da će prije samog početka videokonferencijske rasprave pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa za međunarodnu suradnju dr. Radovan Fuchs predstaviti prisutnima uslugu sobnih videokonferencija koju CARNet pruža članovima akademske i istraživačke zajednice u Hrvatskoj sa svrhom omogućavanja dvosmjernog audiovizualnog komuniciranje između udaljenih korisnika. Prisutnima u Zagrebu podijelit će se i CARNetova brošura o videokonferencijama s ciljem da im se prezentiraju sve prednosti koje donosi ovaj oblik udaljene komunikacije. Svi zainteresirani digitalnu verziju brošure mogu pronaći na adresi http://www.carnet.hr/videokonferencije na kojoj su dostupne i ostale informacije o CARNetovoj usluzi videokonferencija.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju