preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 10. 2004. 00:00 | RSS

Otvoren javni poziv za prikupljanje sadržaja za Edulab

Na adresi http://edupoint.carnet.hr/edulab/poziv.htm otvoren je javni poziv za prikupljanje sadržaja koji će se izvoditi u novoj, nedavno dovršenoj Edupointovoj učionici u Rijeci. Učionica će imati funkciju Edulaba - mjesta predviđenog za izvođenje najsuvremenijih obrazovnih oblika.

Edulab se ne razlikuje od klasične učionice samo po dizajnerskoj inovativnosti i udobnoj radnoj atmosferi, već prvenstveno prema namjeni. Edukacijski koncept Edulaba drugačiji je od gotovo svega što danas možemo pronaći u Hrvatskoj: studenti rade u multimedijalnom okruženju u kojem se nalaze prijenosna računala, velike lopte za sjedenje, video-kamera, i nekoliko vrsta interijera integriranih u jedinstvenu cjelinu.

Pomoć u radu predstavljaju police sa knjigama i časopisima kao i demonstratori, koji izdaju računala i odgovaraju na pitanja studenata. Studenti u Edulabu također mogu pohađati i CARNetove online tečajeve za učenje različitih tema sa područja suvremenih računalnih tehnologija i njihove primjene. Na taj način svaki student može dobiti odgovor upravo na ono pitanje koje ga zanima, a ne mora slušati klasična predavanja. Svaki pojedinac i neprofitna udruga mogu predložiti sadržaj koji žele održati u Edulabu, a najbolje od ponuđenih prezentacija, radionica, predavanja, seminara i ostalih sadržaja će se izvoditi. Na ovaj način Edulab će postati mjesto u kojem će se kroz rad studenata promovirati i prezentirati nove informacijske, komunikacijske i edukativne tehnologije.

Petar Jandrić

Edupoint


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju