preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 18. 10. 2004. 00:00 | RSS

Počela E-learning akademija

CARNet je ove akademske godine u sklopu edukacijskog centra Edupoint pokrenuo projekt E-learning akademije (ELA). E-learning akademija uspostavljena je zbog organiziranog oblika obrazovanja o e-learningu kroz tri jednogodišnja programa: Menadžment u e-learningu, E-learning tutor i Dizajner e-learning tečajeva. Uvodnom radionicom, 18. listopada 2004. godine počela je nastava za 25 polaznika prve generacije programa “Menadžment u e-learningu”.

Dragana Kupres, voditeljica E-learning akademije, tim je povodom naglasila da je program akademije prvi ovakvoga tipa u Hrvatskoj, a izvodi se u suradnji sa Sveučilištem British Columbia iz Vancouvera, Kanada. Nastava je organizirana dvosemestralno kao kombinacija kolegija putem Interneta i radionica u informatičkoj učionici koje će polaznicima omogućiti da znanje o e-learningu stječu kroz praktično iskustvo učenja u online okruženju. Druga dva programa, E-learning tutor i Dizajner e-learning tečajeva, počet će u ljetnom semestru. Program E-learning tutor namijenjen je profesorima i nastavnicima koji svoje kolegije planiraju izvoditi pomoću novih tehnologija dok će program Dizajner e-learning tečajeva polaziti budući autori online edukacijskih sadržaja i nastavnih aktivnosti. Po otvaranju akademije održana je i konferencija za novinare na kojoj je prof. dr. sc. Slavko Krajcar, predsjednik Programskog odbora akademije, istaknuo da program za dobivanje certifikata u području menadžmenta u e-learningu omogućuje stjecanje vještina i znanja potrebnih za učinkovito uvođenje e-learninga u visoko obrazovanje.

Prof. Krajcar dodao je da je ovaj program namijenjen srednjem menadžmentu te administraciji u visokoškolskim ustanovama koje su u ranoj fazi korištenja e-learninga ili ga tek namjeravaju upotrebljavati u nastavnim procesima. Podsjetimo, Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNet od samih početaka nastoji aktivno promicati primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT). Obrazovanje za primjenu ICT-a jedno je od ključnih područja CARNetova djelovanja koje se realizira kroz aktivnosti CARNetovog edukacijskog centra Edupoint od kojih ističemo održavanje tečajeva o Internetu te izdavanje istoimenog elektroničkog časopisa. Također, CARNet je za akademsku zajednicu osigurao licencu i edukaciju o uporabi alata za učenje na daljinu (WebCT) te je kroz 7 Referalnih centara za e-obrazovanje uspostavio i sustav podrške sveučilišnim nastavnicima u primjeni ICT-a u nastavi. Više informacija o programima E-learning akademije, uvjetima upisa i načinu izvođenja nastave potražite na adresi: http://www.carnet.hr/ela.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju