preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 13. 12. 1996. 10:03 | RSS

Otovoren Sun SITE Hrvatska

U četvrtak, 12. prosinca 1996. u zgradi Sveučilišnog Računskog Centra svečano je otvoren Sun SITE Hrvatska. U ime Rektora Sveučilišta u Zagrebu, Sun SITE je otvorila prof. dr. sc. Helena - Jasna Mencer, prorektor za znanost.

Sun SITE (Sun Software, Information and Technology Exchange) je projekt međunarodne razmjene programske podrške, informacija i tehnologije medu najutjecajnijim sveučilištima u svijetu. Nositelj programa Sun SITE Hrvatska je Sveučilišni Računski Centar (SRCE).

Sun SITE je dio potpore koju tvrtka Sun Microsystems pruža akademskim i znanstvenim ustanovama. Sun SITE lokacije opremljene su za razmjenu multimedijskih informacija, programske podrške, tehnologije i ostalih sadržaja zanimljivih za akademsku, informatičku, znanstvenu i kulturnu javnost zemlje.

Sun Microsystems je poklonio računalo koje opslužuje Sun SITE Hrvatska: SUN Ultra Server 1 - Model 170E. Ono se sastoji od 64 MB RAM-a, 2.1 + 8.4 GB diskovnog prostora. Računalo je pomoću 100 Mbps Fast Ethernet veze neposredno vezano s CARNetovom, brzom nacionalnom jezgrom zasnovanoj na ATM tehnologiji. Tvrtka Computech je tim povodom Sveučilištu poklonila JavaStation 1.1 mrežno računalo.

Ovime je Sveučilište u Zagrebu postalo članom uskog kruga od tridesetak sveučilišta u svijetu koja su uključena u ovaj program.

Ime Sun SITE servera u Hrvatskoj je sunsite.hr.

Pogledajte također:


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju