preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 12. 1996. 10:46 | RSS

Promocija 2. izdanja knjige "CARNet - Priručnik za korisnika"

U četvrtak, 5. prosinca 1996. u 12 sati u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici održana je promocija 2. izdanja knjige CARNet - Priručnik za korisnika. Uvodni govor održao je prof. dr. sc. Vladimir Muljević, a priručnik su predstavili mr. sc. Zoran Bekić i Miroslav Milinović.

Promociju je vodila Iva Stipetić. Promociji je bio nazočan vćci broj uzvanika. Na kraju promocije najavljeni su događaji vezani uz Dan CARNeta i otvaranje SunSITEa u Hrvatskoj.

Autori drugog izdanja knjige CARNet - Priručnik za korisnika su Zoran Bekić (autor i urednik), Hana Breyer, Ana Marija Čečuk, Čedomir Igaly, Darija Meter, Miroslav Milinović i Mladen Vedriš. Knjiga je izasla u izdanju mikroPROM-a iz Zagreba, ima 362 strane, a priložene su joj i 4 diskete sa softverom za uporabu mreže. Priručnik je realiziran kao otvoren sustav sastavljen od modula koje čitatelj može sam komponirati i dopunjavati novim inačicama tekstova ili svojim bilješkama.

Knjiga je namijenjena svim sadašnjim i budućim korisnicima Hrvatske akademske i istraživačke mreže.

Uz pomoć ovog priručnika čitatelji mogu, između ostaloga, naučiti i osnovne koncepte računalnih mreža, ovladati elementarnim vještinama potrebnim za rad na Unix računalima, naučiti komunicirati putem računala s drugim korisnicima i služiti se raznim mrežnim informacijskim servisima.

Pogledajte također:


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju