preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 4. 11. 2004. 00:00 | RSS

GigaCARNet na INFO sajmu

CARNet će nastupiti na 36. Međunarodnom sajmu informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija - INFO 2004, koji se od 09. do 13. studenog 2004. godine održava na Zagrebačkom Velesajmu. U paviljonu 11a, na štandu 4, predstavit će projekt Giga CARNet pomoću kojeg u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom koristeći gigabitne tehnologije razvija visoko kvalitetnu infrastrukturu namijenjenu CARNetovim članicama - fakultetima i istraživačkim institutima.

U sklopu projekta Giga CARNet, početkom ove akademske godine puštene su u rad prve međugradske gigabitne veze između Rijeke, Splita i Zagreba. Na taj su način sveučilišta u tim gradovima dobila informacijske autoceste koje će uvelike pospješiti protok informacija, pridonijeti kvalitetnijem i bržem radu, stvoriti preduvjete za kvalitetniju međunarodnu razmjenu te pristup resursima svjetskih sveučilišta i instituta. Predviđeno je da se do kraja godine povežu i ostali sveučilišni gradovi te da se na taj način stvori tehnološki i organizacijski napredna te brza akademska mreža.

Uz uvođenje gigabitnih tehnologija u hrvatsku akademsku mrežu, važnost projekta Giga CARNet je i u činjenici da je u veljači ove godine preko spoja na GÉANT mrežu omogućeno dvostruko brže povezivanje CARNeta sa sličnim akademskim i istraživačkim mrežama u Europi i svijetu (brzinom od 1.2 Gb/s umjesto dosadašnjih 622 Mb/s). Program nastupa CARNeta na INFO sajmu dostupan je na adresi http://www.carnet.hr/gigacarnet/info .

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju