preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 5. 11. 2004. 00:00 | RSS

Predstavljanje Centra za on-line baze podataka

Savjet Sustava znanstvenih informacija Republike Hrvatske organizira za knjižničare visokoškolskih i specijaliziranih knjižnica koje djeluju u sustavu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa 5. i 6. studenog 2004. godine seminar "Pretraživanje znanstvenih informacija: Što je u šeširu?".

Seminar se održava na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, a sastoji se od niza radionica kroz koje će se obraditi teme poput naprednog pretraživanje znanstvenih informacija te pronalaženja knjiga na Internetu. Centar za on-line baze podataka, realiziran zajedničkim projektom CARNeta, Instituta Ruđer Bošković i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, predstavit će u okviru seminara pristup on-line bazama podataka za članove akademske zajednice u Hrvatskoj.

Baze podataka koje nudi Centar sadrže informacije o radovima objavljenim u različitim publikacijama - časopisima, knjigama, zbornicima sa skupova i sl., a namijenjene su svim zaposlenicima visokoškolskih ustanova i znanstvenih instituta u Republici Hrvatskoj kao i studentima hrvatskih sveučilišta. Korisnici mogu pristupiti svim bazama podataka kod kojih je njihova matična ustanova navedena u licenci. Detaljnije informacije i obrazac-pristupnica dostupni su na adresi http://nippur.irb.hr/ovid/hr/novi-korisnici.html.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju