preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 9. 11. 2004. 00:00 | RSS

CARNet na 36. INFO sajmu

Na Zagrebačkom velesajmu od 9. do 13. studenoga 2004. godine traje 36. Međunarodni sajam informacijske tehnologije, telekomunikacija i novih medija na kojem će izlagati i CARNet. U paviljonu 11a, na štandu 4, CARNet će predstaviti projekt Giga CARNet pokrenut u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom zbog uspostave gigabitne tehnologije u CARNet mreži.

Pozivamo sve zainteresirane da posjete CARNetov štand na ovogodišnjem INFO sajmu. One koji to namjeravaju učiniti u grupama, molimo da se jave e-mail adresu info2004@carnet.hr kako bi rezervirali svoj termin i osoblje za demonstraciju.

Projektom Giga CARNet su se na hrvatskim fakultetima i istraživačkim institutima počeli stvarati preduvjeti za međusobni brži prijenos podataka i veću primjenu naprednih aplikacija, ali i kvalitetnije sudjelovanje u međunarodnim projektima. Do sada su realizirane gigabitne gradske mreže u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Dubrovniku, Zadru i Varaždinu koje povezuju 61 ustanovu iz sustava znanosti i visokog obrazovanja na CARNet mrežu. Početkom ove akademske godine puštene su u rad i prve međugradske gigabitne veze između Rijeke, Splita i Zagreba.

Projekt Giga CARNet je ostvario sve planirane veze koje je u ovom času tehnički bilo moguće realizirati i čija je izvedba bila u planu projekta. Uslijed ubrzanog razvoja telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj, do kraja godine proradit će i preostale gigabitne međugradske veza te eventualna proširenja gigabitnih veza čime će biti završena izgradnja prve nacionalne računalne mreže temeljene na gigabitnoj tehnologiji koja će našoj akademskoj zajednici osigurati ravnopravan udio u jedinstvenom europskom znanstvenom prostoru. Posjetiteljima INFO sajma projekt Giga CARNet polusatnom će prezentacijom predstaviti njegov voditelj Ivan Marić, zamjenik ravnatelja Sveučilišnog računskog centra, a dodatno će pojašnjenje, također polusatnim prezentacijama, dati i voditelji četiri potprojekta. To su Igor Velimirović (CARNet), voditelj potprojekta Giga CARNet Traffic, Zlatko Jelačić (CARNet), voditelj potprojekta Giga CARNet Video, Mario Klobučar (Srce), voditelj potprojekta Giga CARNet Izgradnja mreže te Vladimir Rabljenović (Srce), voditelj potprojekta CAR6Net. Rraspored predstavljanja projekta Giga CARNet i njegovih potprojekata na INFO sajmu dostupan je na adresi http://www.carnet.hr/gigacarnet/info.

Na istoj adresi moguće je pronaći i ostale informacije o CARNetovom nastupu na ovogodišnjem INFO sajmu. Usporedno s INFO-om 2004 održat će se i EDUCA PLUS, izložba poslovnog obrazovanja i upravljanja ljudskih potencijalima. U sklopu ove velesajamske priredbe CARNet će predstaviti E-learning akademiju (ELA) koja je ove akademske godine uspostavljena zbog organiziranog oblika obrazovanja o e-learningu kroz tri jednogodišnja programa: Menadžment u e-learningu, E-learning tutor i Dizajner e-learning tečajeva. Više informacija o E-learning akademiji potražite na adresi http://www.carnet.hr/ela.

Nela Marasović

Uredništvo weba


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju