preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 3. 4. 2013. 16:32 | RSS

Internet prijenos uživo okruglog stola 'Popularizacija znanosti – zašto je Hrvatska treba?'

U četvrtak, 4. travnja, održat će se okrugli stol na temu 'Popularizacija znanosti – zašto je Hrvatska treba?' u organizaciji Instituta Ruđer Bošković (IRB) i organizacijskog tima projekta ZEZ Centar. Okrugli stol odvijat će se u svečanoj dvorani III. krila IRB-a s početkom u 17 sati. Na CARNetovom Media on Demand portalu moći će se uživo pratiti okrugli stol, a u raspravi će, uz visoke predstavnike politike, znanosti, akademije i gospodarstva, preko video prijenosa i putem društvenih mreža sudjelovati studenti i građani.

Cilj je ovog okruglog stola otvoriti raspravu o ulozi programa i projekata popularizacije znanosti u unaprjeđivanju percepcije znanosti kao društveno iznimno korisne djelatnosti koja omogućava razvoj i napredak zajednice te predstavlja sredstvo kompetitivnosti na svjetskom tržištu znanja, o problemima iz prakse s kojima se suočavaju 'popularizatori' znanosti, te ukazati na potrebu sustavnog angažmana svih dioničara društva RH u formiranju pozitivnog svjetonazora društva kroz poticanje kvalitetnih programa i projekata u popularizaciji znanosti.

Sudionici okruglog stola renomirani su i priznati hrvatski stručnjaci u svom području poput pomoćnika ministra znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Saše Zelenike, znanstvenika s IRB-a dr. sc. Ivanke Jerić te Marka Košičeka. Zbog važnosti povezivanja znanosti i gospodarstva, govornici će biti i uspješni poduzetnik Saša Cvetojević te PR stručnjak Zrinka Makovac. Valja istaknuti da će se raspravi pridružiti i uvaženi gost iz inozemstva – g. Robert Firmhofer, direktor znanstvenog centra KOPERNIK iz Varšave koji je ujedno i predsjednik Europske mreže znanstvenih centara i muzeja.

Želja je organizatora u raspravu uključiti što veći broj građana, a posebno studenata te je zbog toga predviđen video prijenos u realnom vremenu putem kojeg će biti omogućeno javno praćenje, kao i direktno sudjelovanje svih zainteresiranih građana putem spomenutih društvenih mreža (Facebook fan stranice IRB-a, Facebook fan stranice ZEZ centra, Twitter računa Instituta Ruđer Bošković).


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju