preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 16. 4. 2013. 11:39 | RSS

Najava prijenosa TACSO konferencije

Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet osigurava internetski prijenos međunarodne konferencije „Civil Society Transformations on the Way to the European Union“, koja će se od 17. do 19. travnja 2013. godine održati u hotelu Westin u Zagrebu.

Prijenos za vrijeme trajanja konferencije možete pratiti na adresi http://mod.carnet.hr/index.php?q=watch&id=2346.

Konferencija će predstaviti iskustva i izazove s kojima se organizacije civilnog društva u zemljama zapadnog Balkana i Turske susreću tijekom procesa pristupanja Europskoj uniji.

Konferenciju će 17. travnja otvoriti prva potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić i izaslanica predsjednika Republike Zrinka Vrabec Mojzeš te šef Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj Paul Vandoren i šef odjela za regionalne programe i suradnju pri Općoj upravi za proširenje Europske komisije Nicola Bertolini.

Na dvodnevnom skupu sudionici će čuti iskustva i izazove s kojima se organizacije civilnog društva u zemljama zapadnog Balkana i Turske susreću tijekom procesa pristupanja Europskoj uniji, a bit će predstavljene i promjene kroz koje su organizacije civilnog društva, kao i drugi akteri povezani s njima, prošle tijekom tog procesa. Istaknut će se mogućnosti prijenosa iskustava hrvatskih organizacija civilnog društva kako bi stečenim znanjem pomogli organizacijama civilnog društva u zemljama zapadnog Balkana i Turskoj u pristupnom procesu.

Drugi dan konferencije govorit će stručnjaci iz Poljske, Bugarske, Mađarske i Rumunjske, dok će Christine Bedoya Mendoza prezentirati mogućnosti međunarodne razvojne suradnje u povezivanju zemalja zapadnog Balkana i Turske sa zemljama EU.

Više informacija o konferenciji možete pronaći na adresi http://www.tacso.org/news/conferences/?id=8903.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju