preskoči na sadržaj
.
CARNET novosti
Preuzmi RSS
| Objavljeno 23. 5. 2013. 14:50 | RSS

Održana konferencija „Digital Agenda for Europe - Going Local“

Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo uprave, u suradnji s Europskom komisijom - Glavnom upravom za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju organizirali su 23. svibnja 2013. godine konferenciju Digital Agenda for Europe - Going Local, u Kongresnom centru Grand hotela Adriatic, u Opatiji.

Konferencijom se željela promovirati inicijativa Europske komisije Digital Agenda for Europe koja  ima za cilj potaknuti i omogućiti primjenu digitalne tehnologije, kako u svakodnevnom životu građana tako i u poslovanju tvrtki. Inicijativa Digital Agenda for Europe predstavlja jednu od sedam ključnih inicijativa predviđenih Strategijom Europa 2020.

Konferencija se odvijala u dva modula: "Smjernice Europske komisije i razvoj širokopojasnog pristupa u RH" i "Korisnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija za društvo", kroz koje su se sudionici upoznali sa smjernicama inicijative te s rezultatima koje je Republika Hrvatska postigla u pojedinim područjima provedbe. Održan je i okrugli stol na temu "Što Hrvatska donosi u EU i što može očekivati od članstva EU u području informacijsko-komunikacijske tehnologije?“.

Konferenciju je otvorio g. Arsen Bauk, ministar uprave, g. Zoran Stančič, zamjenik glavnog direktora Glavne uprave za komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju Europske komisije, gđa. Milanka Opačić, potpredsjednica Vlade RH i ministrica socijalne politike i mladih te predsjednica Povjerenstva za koordinaciju informatizacije javnog sektora te predstavnici lokalne i regionalne samouprave.

U sklopu drugog modula  "Korisnost informacijsko-komunikacijskih tehnologija za društvo" prezentaciju na temu „e-Upisi u škole i na visoko učilišta“ održao je i ravnatelj CARNeta g. Zvonimir Stanić.

Konferencija se održava u sklopu tradicionalnog 36. međunarodnog skupa za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju, elektroniku i mikroelektroniku - MIPRO 2013.


Kontakt i adresar

CARNET sjedište
  • Josipa Marohnića 5 10000 Zagreb
    Sjedište CARNET-a nalazi se u Zagrebu.
    tel.: +385 1 6661 616
    e-mail: ured@carnet.hr

 
preskoči na navigaciju